Hvordan Dyno arbeid?

 "Arbeid" er et tåkete begrep, og det er mange måter å måle det. Når det gjelder bil, "arbeid" betyr faktisk "mengden av vekten av en motor kan bevege seg i en gitt periode." Vi kvantifisere dette arbeidet funksjon med en måleenhet kalt "makt", og måle med enheter "dynamometer." Det er så mange forskjellige typer dynos at det er måter å måle arbeidet, og hver type arbeid for forskjellige programmer.

 Strømmåling

 Hvis Bob gate 20 bøtter med vann 100 fot i to minutter, og Jim dør 20 Skuffer i fire minutter, som var mer arbeid? Bob fordi han hadde på seg den samme vekten på samme avstand, men gjorde det raskere. Her er hvordan vi måler hestekrefter. I denne ligningen, de "bøtter med vann" er "fot-pounds av dreiemoment", og tiden og avstanden er motorens omdreininger per minutt. Jo høyere dreiemoment motoren, og den hastigheten som Paret som skjer, jo mer strøm den gjør. Ligningen er "Power = / 5252." Dermed gjør en motor benk måler ikke "hester", akkurat. Den måler par. Hvis du vet hvor mange par å gjøre noe, og turtallet, kan du beregne kraften derfra.

 energi absorbenter

 De fleste dynos er i hovedsak bremser som gjelder en belastning på motoren. Hvis du vet hvor mye energi som er nødvendig for å overvinne den bremsekraften eller "slukeevne", så vet du hvor motorens dreiemoment er av når den seirer Tenk på det på denne måten. Si du har til å pumpe vann gjennom en slange med en gammel, manuell sveiv vannpumpe. Du vet fra tidligere skritt det tar 10 pounds av makt for å presse pumpehåndtaket ned igjen. På denne måten pumpen og røret fungerer som en "støtdemper", som gir motstand nøyaktig 10 pounds til dine innspill Dette er nøyaktig hvordan de fleste dyno bremsene fungerer -. bruke en last som presser mot motorkraften.

 Inertia Dyno

 Sannsynligvis den enkleste type dyno bruker det som kalles en "treghet brems." Her er forbundet med et stort, tungt svinghjul; eller en tung, ståltrommel i tilfelle av et chassis dyno. Hvis du vet vekten av rattet eller tromme, kan du beregne hvor mye energi det ville ta å skru den opp til en viss hastighet over en gitt tidsperiode. Merkelig, trenger du ikke teknisk trenger en dyno for å gjøre denne målingen - du kan beregne motorkraft fra fartskontroller kvart mil i mph etter samme prinsipp. - Du trenger bare å vite vekten av bilen, luftmotstandskoeffisient, rullemotstand og noen andre faktorer. Pure treghet dynos vanligvis ikke gi mer nøyaktige resultater fordi mange faktorer kan forskyve resultatene. Ofte treghet dynos suppleres av generatorene, du leser på nedenfor.

 Hydrauliske bremser

 En av de eldste typer av motor dyno fungerer på samme måte som eksempelet av vannpumpen ovenfor. Dynos "hydraulisk" koble motoren til en pumpe væske i bevegelse enten vann eller olje. Den siden av utløpet av pumpen, er det en ventil som kan åpnes og lukkes trinnvis. Åpningen av ventilen i pumpen gjør det lettere å dreie, og dermed redusere belastningen på motoren; lukke en belastning øker bits. Disse typer "vann brems" eller "olje bremse dynos" fungerer svært godt, og kan gi svært nøyaktige resultater under de rette forholdene. Men olje bremse dynos er store, tunge, dyre og kompliserte, og brems dynos vannet gå gjennom en masse vann. De er ikke alltid praktisk i byer og mobile applikasjoner, og som regel ender opp med andre valg av følgende type - for en overraskende grunn.

 Motor og Generator Typer

 En annen måte å gi en variabel bremsekraft på en motor dynamometer eller chassis er å koble drivakselen, en tromme eller svinghjul generator. Denne fremgangsmåten er foretrukket av mange av mange grunner, ikke minst som er at det er svært enkelt å omforme kilowatt effekt til generatoren direkte til hester. Noen har ikke engang gidder; utenfor USA, bilprodusentene konsekvent gi motorkraft i kilowatt i stedet for hestekrefter. Generatorene kan tilveiebringe målinger av lasten bemerkelsesverdig nøyaktig, men de er mer kostbart og komplisert enn andre typer. De er alltid veldig populært, men fordi de ofte bidrar til å betale for seg selv. Kraften generert av en motor under testene kan føres tilbake til det elektriske nettverket gjennom måleboksen dyno butikk. Dette får dem kreditt fra kraftselskapet, noe som reduserer strømregningen av butikken. I dette tilfellet, de fleste biler butikktester, han gjør jo mer penger både kundebetalinger og strømselskapet.

 Virvelstrømmer

 Det finnes mange varianter på de ovennevnte prinsipper; noen brukes i samspill med andre for å skape dynos "kombinasjon". Men variasjoner på dyno "Eddy Current" så mye popularitet i disse dager. En Eddy Current dyno fungerer etter samme prinsipp som en veivaksel posisjonssensor, eller en hjulhastighetsføler for ABS. Det er vanligvis en disk som spinner inne i en sterk elektromagnetisk felt, som gir motstand mot bevegelse. En datamaskin styrer intensiteten av det magnetiske felt for å variere bremsekraft. Dynos virvelstrømmer er svært nøyaktig og kan inneholde en motor til en spesiell avgift innstilling nesten i det uendelige. De kan jobbe på denne måten på en rpm i "statisk" eller modusen "feie" som en treghet dyno. De er mest sammenlignbare hydrauliske dynos eller vann-i form av bremsingen, men ikke trenger en vannforsyning eller varm olje for å fungere. De produserer ikke strøm generator som dynos gjøre, men de er mer pålitelig og presis i forhold til å finne de små dips og topper i kraftkurve.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha