Hvordan endre en Seal Crank på en KTM 50

 KTM produserer en rekke modeller i motoren på 50 cc-klassen, fra junior eventyr SX Pro Senior. De to-takts motorer har en hoved veivaksel som driver et stempel inni sylinderen på 49,8 cm. Festet til hver ende av veivakselen er sårbare for sterk varme som er iboende i mange motorsykkel totaktsmotor. I de fleste tilfeller, brenseloljerester utsiden av motorhuset angir en eller to tetninger må endres. Arbeidet krever mekanisk kompetanse og en sel avtrekker for å fjerne gamle sel.

 Ting du trenger

 Metriske Verktøy

 gummihammer

 vifte Seal

 Reserve sel

 1,5 tommers dyp socket

 Joint Clutch Cover

 Momentnøkkel

 Følte markør

 Høyre side Seal

  •  1

 Koble clutch kabelen passer på clutchhuset, ved hjelp av en nøkkel beregning.

 2

 Løsne og fjern skruene av koplingsdekselet med en beregning socket og skralle. Lagre boltene. Trykk ytterkantene av dekselet med en gummihammer for å løsne husets deksel. Ta av dekselet og kast koplingsdekselet pakning.

 3

 Fjern skruene på trykkplate clutch. Lagre plate og skruer. Trekk clutchplatene og avstandsstykkene på clutchdekselet for hånd. Fjern boltene på clutchhuset. Ta ut kurven i hånden for å eksponere sveiv segl.

 4

 Fest et segl fjerning verktøyet på den eksponerte enden av veivakselen og veivakselen segl. Slå av hovedbolten i sentrum av verktøyet med urviseren med en metrisk skrunøkkel for å fjerne tetningen.

 5

 Skyve en ny sveiv felles på den ytre ende av veivakselen for hånd, slik at forseglingen gummisideflater. Plasser den åpne ende av en 1,5 tommer dyp kontakten på den ytre flate av pakningen som en pilot. Holder kontakten på plass med en hånd.

 6

 Trykk på den ytre ende av hylsen med gummihammer for å få plass til forseglingen fullt ut i huset og på støtteflensen.

 7

 Sett på clutchhuset med bolter registrerte. Installere clutchplatene og avstandsstykker i kurven. Sett på trykkplaten og stram boltene registrert 27 fot-pounds med en momentnøkkel.

 8

 Installere en ny clutch deksel pakning på siden av huset. Bytt ut clutch dekselboltene med registrert; stramme dem med socket og skralle. Koble clutch kabel for montering på lokket.

 Seal Venstre Side

 1

 Løsne og fjern skruene fra timing deksel på venstre side av veivhuset. Lagre boltene. Trekk ut for å dekke og sett til side.

 2

 Koble tenningskabelen statorplaten og timingen i synkroniseringsenheten med en skrutrekker. Fjern boltene til fordelingsplaten med en socket og skralle beregning. Trekk montering av statorplater og kalender på saken i hånden.

 3

 Fest et segl fjerning verktøyet på den eksponerte enden av veivakselen og veivakselen segl. Slå av hovedbolten i sentrum av verktøyet med urviseren med en metrisk skrunøkkel for å fjerne tetningen.

 4

 Skyve en ny sveiv felles på den ytre ende av veivakselen for hånd, slik at gummisideflater. Plasser den åpne enden av en 1,5 tommers tatt mot tetningsoverflaten som en pilot. Trykk på den ytre ende av hylsen med gummihammer for å få plass til forseglingen fullt ut i huset og på støtteflensen.

 5

 Installere statoren og monteringsplate med synkroniseringen av de registrerte bolter. Koble tenningsledningene med skrutrekkeren. Sett på timing cover, og stram boltene registrerte.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha