Hvordan få tilgang til MySQL Data Control

 Du må kontrollere tilgangen til informasjonen i MySQL database. Du må bestemme hvem som kan se dataene og som kan endre seg. Tenk hva som ville skje hvis konkurrentene informasjonen i din online produktkatalog kan endre eller kopi av listen over kunder - du ville være ute av business på et blunk flat. Det er klart, må du vokte dine data.

 Heldigvis gir MySQL et sikkerhetssystem for å beskytte dine data. Ingen kan få tilgang til data i databasen uten å opprette en konto. Hver MySQL konto har følgende egenskaper:

  •  Et kontonavn
  •  En hostname - maskinen der MySQL server konto
  •  Et passord
  •  Et sett av privilegier

 For å få tilgang til dine data, må man bruke en gyldig kontonavn og vet passordet som er tilknyttet kontoen. Videre må vedkommende koble en datamaskin som er tillatt å koble til databasen med den aktuelle kontoen.

 Når brukeren tilgang til databasen er gitt, kan han eller hun gjøre for å gjøre dataene tilgjengelig, avhenger av hvilke privilegier er satt for kontoen. Hver konto er lov eller ikke lov til å utføre operasjonen i databasen for eksempel SELECT, DELETE, INSERT, CREATE eller DROP.

 Innstillingene som bestemmer hva kan man gjøre sine konto privilegier. Du kan sette opp en konto med alle rettigheter, ingen privilegier, eller noe i mellom. For eksempel, for en online produktkatalog, vil du som kunde skal kunne se informasjonen i katalogen, men ikke for å endre informasjonen.

 Når en bruker forsøker å koble til MySQL og utføre en instruksjon, styrer MySQL tilgang til data i to faser:

  •  Tilkobling verifisering:

     MySQL sjekker gyldigheten av kontonavn og passord, og sjekker om tilkoblingen er fra en maskin som er tillatt å koble til MySQL server med den angitte kontoen. Hvis alt stemmer, godtar MySQL tilkoblingen.

  •  Anmodning om verifisering:

     Etter MySQL godtar tilkoblingen, må du kontrollere at kontoen har de nødvendige fullmakter til å gjennomføre spesifiserte instruksjon. Hvis ja, utfører MySQL uttalelsen.

 Enhver uttalelse som du sender kan unnlate å MySQL fordi forbindelsen i første trinn, eller fordi uttalelsen ikke er tillatt blir avvist i andre trinn. En feilmelding returneres til å hjelpe deg med å identifisere årsaken til problemet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha