Hvordan finner jeg ut riktig dose folat?

 Du kan bestemme passende dose av folsyre, tar hensyn til alder og helsemessige forhold. Det anbefales at barn i alderen 1-13 ta 150-300 mikrogram folsyre per dag, og voksne bør ta 400 mikrogram per dag. 500-600 mikrogram per dag - voksne kvinner som ammer eller gravide bør ta mer folsyre. Noen mennesker med spesifikke helseproblemer hver dag må ta mer folsyre, men dette bør bare gjøres under tilsyn av helsepersonell.

 Folsyre, den syntetiske form av det naturlig forekommende B-vitamin folsyre, er et viktig vitamin. Det forhindrer anemi og bidrar til utvikling av nye celler, noe som gjør det spesielt viktig i forebygging av nevralrørsdefekter under svangerskapet. Noen matvarer med naturlig forekommende folat inkluderer grønne bladgrønnsaker, bønner, frukt og juice. Mange vet ikke svelges en tilstrekkelig mengde folsyre, er folsyre dermed lagt til korn, mel og andre kornprodukter for å hindre en mangel. Det kan også bli sett på som et supplement individuelt eller som del av en multi-vitamin.

 Når du tar folsyre i supplement form, finne et supplement som inneholder folsyre anbefalte dosen for din alder og tilstand. Alle over 13 bør ta 400 mikrogram folsyre per dag, bør gravide ta 600 mikrogram og ammende kvinner bør ta 500 mikrogram. Barn i alderen 1-3 bør ta 150 mikrogram folsyre; barn i alderen 4-8 trenge 200 mikrogram; og de i alderen 9-13 bør være 300 mikrogram.

 I noen tilfeller kan en lege stimulere en person til enda mer folsyre behandling eller forebygging av visse medisinske tilstander. For eksempel, noen med diagnosen folatmangel bedt mye som 1000 mikrogram folsyre per dag. En kvinne som har en historie med svangerskapskomplikasjoner assosiert med nevralrørsdefekter ville være foreskrevet en folsyre dose av 4 milligram folsyre per dag i løpet av de første månedene av de senere svangerskap.

 Selv om naturlig forekommende folat er helt trygg, har forskning knyttet høye doser av folsyre med andre helseproblemer, blant annet kreft. Den utbredte forbruket av matvarer beriket med folsyre i dag betyr at svært få mennesker og barn oppleve en mangel på folsyre. Noen helsepersonell anbefaler menn og barn for å unngå kosttilskudd som inneholder folsyre for å unngå toksisitet. Tolererbar øvre inntak av folsyre dosering for barn i alderen 1-3 år er 300 mikrogram per dag; det er 400 mikrogram per dag for barn i alderen 4-8, 600 mikrogram for barn 9-13, 800 mikrogram for ungdom 14-18 og 1000 mikrogram per dag for voksne.

  •  Folsyre før og under svangerskapet for å redusere risikoen for fosterskader.
  •  Belgfrukter inneholder folsyre.
  •  Folsyre er en menneskeskapt supplement, mens folsyre finnes naturlig i spinat og andre grønne bladgrønnsaker.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha