Hvordan folk får sosiale mønstre på?

Hvordan folk får sosiale mønstre på?

Den enkelte er sosialisert gjennom de primære kjerner, det vil si gjennom familien, skolen og jevnaldrende, og overføre disse retningslinjene kjerner i kraft på et bestemt historisk øyeblikk.

Dette faktum viser at hvis du ønsker å endre disse mønstrene, vurderer disse skadelige mønstre, feilaktig for det felles beste for samfunnet, er det nødvendig å begynne å jobbe i disse feltene over.

Når elevene kommer på skolen gjør ikke tomt fordi det er pre-school der kjønnsstereotypier forsterkes områder: familie, språk, media, spill, etc. Gutten og jenta lærer å snakke og gå, for å vite hva som er rett eller galt i deres miljø, etterligne atferd, internal normer og verdier, holdninger og fange så spiller; dvs. kjøper holdninger, normer og verdier som gjelder i samfunnet på den historiske øyeblikk som han bor.

Det er sant at samfunnet endrer seg, men gjør det sakte, fordi endringer i mentalitet er langt mer bedagelig enn andre typer endringer. Ingen tvil om hastigheten på endringen i medisinske fag, nye teknologier, i transport, i humaniora, etc. Og disse raske endringer, påvirker tenkning av mennesker, imøtekommende dem gå mentalitet og tilpasse seg skiftende tider.

I forrige århundre var det en endring av verdier i samfunnet, som begynte med den franske revolusjonen, som fører til et nytt regime der kvinner spiller en viktig rolle og påvirker endring av mentalitet. Begrepet kjønn "kvinne" i det tjueførste århundre er ikke det samme som i tidligere århundrer.

Overføringen av stereotypier blir ubevisst, naturligvis, fordi det er ikke bare gutter og jenter, og det samme ansvar er etablert, eller affektive behandling er identiske, etc. Familien har ikke de samme forventningene om sønner og døtre. Den første sosialisering skjer i familien, og selv om noen differensiering ikke bør etableres, selv i dag, behandles forskjellig avhengig babyer gutter eller jenter. Klær, leker, når foreldre er klimaanlegg vite kjønnet på barnet eller barnet ditt, selv før han ble født.

Det, og ingen tviler på det, anatomiske, biologiske, atferdsforskjeller, men dette betyr ikke rettferdiggjøre de kulturelle begreper knyttet til kjønn. Jentene ble kjærtegnet og kysset dem mer enn gutter, mindre aktive aktivitetene er fysisk trøstet dem når de gråter, de gir bort forskjellige leker.

Ett av aspektene der det er reflektert sexisme i spill, leker og historier.

I en studie utført i USA referert i tidsskriftet "Coeducamos. Bevissthet og Teacher Training "i artikkelen:" Analyser sexisme er et skritt mot et mer rettferdig samfunn "er å spille en gruppe foreldre med babyer sier de var barn, og deretter spille med andre babyer som ble fortalt de var barn. Egentlig babyer var de samme, men ble byttet klær i hvert enkelt tilfelle. Med jentene spilte mer passivt, med sanger, med flere kjærtegn lysere. Når de trodde at babyer var barn, spillene var mer dynamisk, mer mosjon, uten å berøre, ikke slik sorg ...

Dette skjer også med leker differensiert for hvert kjønn; farger, former og spesielt de verdiene som forkynner: hvis gutten, vold, dynamikk, styrke, mot, mens jentene simuleringen gir deg husarbeid, fysisk skjønnhet, estetiske ordninger ...

Temaene seksualitet familie viser også annerledes vesen mer ettergivende med gutter enn med jenter.

Modeller som bor hjemme, oppførselen til foreldre og mødre er svært viktig i utdanning og lik, fordi barn lærer det stedfortredende.

Sosialisering er et annet område av samfunnet, og først og sammenligningsgruppen, men også på arbeidsplassen, både religiøse og sivile institusjoner, kulturforeninger, sport, etc. og en prioritet i dagens verden, media.

TV er et svært viktig virkemiddel for sosialisering og gjennom det, både gutter og jenter fange de foreslåtte sosiale roller og lært hjemme, og disse rollene, skolen skuespill, og media si dem igjen.

Pertiñez og hans forskerteam i en studie analysere den animerte serien utstedt i spanske generalitas kjeder av 117 tegn studert, for hver kvinnelig karakter, er det to mannlige uavhengig av produksjonslandet av serien, og profesjonene Menn har en tendens til å være dommere, lærere, forskere og militære, mens kvinner er 35% husmødre, lærere og andre, hekser, vaktmestere og bare en psykolog.

Også utenfor familien forskjellene kan sees. Kommentarer som "Dette er ikke barn", "Hvorfor tomboy girl", "Boys Do not Cry", "den jenta du er" "gråt som et barn" gjør de oppfatter en viss sosial image og at bildet er knyttet til sex . Media, reklame og sexisme er nært knyttet.

Og på jobb slik diskriminering forekommer også: for likt arbeid likelønn ikke belastes, arbeidsledighet kvinner er høyere enn for menn, "double dag" av kvinner, den berømte "glasstaket" som hindrer kvinner klatrer på jobb stigen.

Skolen spiller disse atferd og kulturelle mønstre spredt i samfunnet, og hvis det er sexisme i samfunnet, skolen sexisme overføre dette til fremtidige generasjoner.

Derfor, når barna kommer på skolen de bringe læring kjøpt i familien, og det er utvidbar, transform, slette, osv, fordi skolen formidler konseptuelle, holdnings og handlingsbåren kunnskap, og denne informasjonen er gitt både vilje kalt eksplisitt eller utilsiktet pensum, passerer denne måten verdier, oppfatninger og holdninger i den populære implisitt pensum.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha