Hvordan får jeg Hepatitt immunitet?

 Det finnes forskjellige anordninger for å oppnå immunitet hepatitt, avhengig variant av sykdommen u. Hepatitt A er vanligvis ikke dødelig, og når kroppen er restituert, vil du ha en livslang immunitet mot viruset. Hepatitt B immunitet er gjennom vaksinasjon, som er typisk i tidlig barndom. Vaksiner for hepatitt C er fortsatt under etterforskning, med foreløpige versjonene testet i 2010 med en viss suksess. Det finnes måter å forebygge alle typer hepatitt, imidlertid, og disse sikkerhetstiltakene bør tas av alle, uavhengig av vaksinasjonsstatus.

 I de fleste tilfeller, hepatitt A forsvinner i seg selv og ikke forårsake langsiktige skader hos pasienter. Kroppen € ™ s eget immunsystem produserer antistoffer mot viruset som forårsaker sykdommen, og disse antistoffene gir livslang immunitet når sykdommen har gått sin gang. Dette betyr at hvis du kommer i kontakt med hepatitt til senere i livet, kroppen din vil være i stand til å finne og drepe viruset før det fører til at du blir syk. Vaksiner er også tilgjengelig i mange tilfeller.

 Du har sannsynligvis hepatitt immunitet mot hepatitt B hvis du bor i et industrialisert nasjon, som vaksiner gis rutinemessig i barndom for å unngå denne versjonen. En dose er ofte gitt ved fødselen, med påfølgende doser er gitt ved faste intervaller i løpet av første leveår. Denne metoden virker mye på samme måte som naturlig immunitet, men i stedet for første gang å komme ned med sykdommen, innfører den svekkede vaksine hepatitt B-virus i blodet, slik at celler med å starte med fremstillingen av antistoffer.

 Selv om det ikke er noen måte å utvikle immunitet mot hepatitt C, hepatitt, nye behandlinger som kan bidra til å forsinke eller kur for sykdommen. I tillegg er forskerne jobber med å lage en vaksine mot hepatitt C, selv om det ennå ikke er tilgjengelig for publikum. Det finnes medisiner tilgjengelig for å bremse hastigheten som det skrider frem hepatitt C og forårsaker skade på leveren, men det er ingen kur som i 2010.

 Foruten å utvikle hepatitt immunitet, det finnes måter å unngå enhver form for sykdommen. Du må unngå ubeskyttet sex med mindre du er i et forpliktende monogamt forhold. Unngå bruk av illegale rusmidler, i hovedsak heroin og kokain som kan fremme bruk av delte nåler og snorting sugerør. Øv sanitærhygiene, inkludert å vaske hendene etter toalettbesøk, håndtering kroppsvæsker, eller for å lage mat.

  •  De som bor i industrialiserte land er mer enn sannsynlig å ha immunitet mot hepatitt B.
  •  Personer smittet med hepatitt er ikke kvalifisert til å donere blod.
  •  Begrepet "hepatitt" refererer til betennelse og hevelse i leveren.
  •  Symptomer på hepatitt B inkluderer magesmerter, gulfarging hud og mørk urin.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha