Hvordan identifisere ineffektivitet i din bedrift

 Et flott utgangspunkt for å identifisere ineffektivitet i din virksomhet er til baseline organisasjonen din, du kan da bruke som et veikart for å ta dine ineffektivitet. Jobbe bakover fra noen måling, spør hva som bidrar til dette tallet. Kundetilfredshet score, IT-kostnader, ytelser til ansatte, timer tilbrakt i møter - hvert siffer er verdt å undersøke og rekalibrering.

 Målinger er ikke den eneste måten å komme til de problemene av din bedrift har behov for å ta opp. En idédugnad med enkelte ansatte kan ta et vell av mulige prosjekter selv. Gjennomgang kundeklager, snakke med leverandører, eller bare ser over skuldrene til resepsjonisten kan også avdekke ineffektivitet adresse.

 Pareto-prinsippet, oppkalt etter Vilfredo Pareto, den italienske ingeniøren som utviklet innen mikroøkonomi, "lov" at 80 prosent av de negative resultatene skyldes 20 prosent av ineffektivitet. Identifisere ineffektivitet som gjør den største effekten kan føre til en rask og dramatisk forbedrer effektiviteten i organisasjonen.

 Å finne løsninger på problemene for å kjenne deg er en lignende prosess. Mens målinger vanligvis ikke lede deg til både et problem og løsningen på samme tid, alle andre taktikk - nemlig idémyldring og utforske hvilke mulige løsninger finnes utenfor riket av kunnskap i organisasjonen - kan lede deg dit. Finne og velge den riktige løsningen for en identifisert ineffektivitet er begynnelsen på et nytt prosjekt.

 Prosjekter og Six Sigma prosjekter

 Six Sigma fungerer ikke etter - og for den saks skyld, ikke offisielt akseptere - like ineffektive som et prosjekt. For det første ønsker Six Sigma store, prangende fortjeneste. Hvis du ikke har tenkt å kutte 70 prosent av kostnadene eller minske enn 70 prosent av feilene, er det ikke en Six Sigma forbedring.

 I Six Sigma, et prosjekt:

  •  Har en økonomisk effekt på EBIT eller NPBIT, eller et viktig strategisk verdi
  •  Gir resultater som er betydelig høyere enn den mengde arbeid som kreves for å oppnå forbedringen
  •  Løser et problem som ikke er lett eller raskt oppløselige ved hjelp av tradisjonelle metoder
  •  Forbedrer ytelsen med mer enn 70 prosent i forhold til eksisterende ytelsesnivåer

 Når et spesielt problem har blitt valgt til å bli en potensiell Six Sigma-prosjektet, går det gjennom en kritisk metamorfose - først fra et praktisk problem i virksomhet en statistisk problem, og deretter i en statistisk løsning, og til slutt, i en praktisk løsning.

 Når du oppgir ditt problem i statistisk språk, må du bruke data, og kun data for å løse det. Statistikk tvinge deg gut instinkt, intuisjon, og å la de beste gjetninger måter å løse dine bekymringer.

 Lean to måter å finne ineffektivitet

 Lean gir en mindre matematisk-kort for å få ineffektivitet, faktisk, bokstavelig talt gir det et kart i form av en verdi-stream kort.

 For å opprette din egen kort til effektivitet, som starter i øvre venstre hjørne med et første bidrag, slik som stålstenger, en eller en kundeordre. Sporing inngangen langs veien som det tar å bli det endelige resultatet, enten stempler, en PDF-fil, eller en boks av bøker. På hvert trinn, grave dypt for å finne ineffektivitet i transformasjonsprosessen som innspill fortsetter.

 Å gå et skritt videre, har du Eksistensen av hvert trinn i tvil. Den "fem hvorfor" øvelse - spørsmålet "hvorfor" fem ganger på rad - dette fungerer bra for virkelig å forstå hvorfor hvert trinn er nødvendig.

 En av de viktigste take-aways er ideen om de syv typer avfall, som er kjent som Muda. Revisjon av en verdi-stream kart syv ganger, hver gang fra perspektivet til identifisering og eliminering av en bestemt type avfall er en svært effektiv måte å oppdage nye ineffektivitet.

 De sju avfall - aka TIM WOOD - er transport, inventar, bevegelse, venter, overproduksjon, over behandlingen, og defekter.

 Kaizen workshops

 For å virkelig trekke ut ineffektivitet i en bestemt prosess, kan du holde en Kaizen hendelse. Under dette arrangementet, som kan vare bare noen timer eller utvide i flere dager, er alle deltakerne til å gå gjort av en bestemt prosess steg-for-steg på stedet av prosessen - ofte i slow motion.

 På ethvert punkt i prosessen blir analysert, både for avfall og mulige forbedringer. Scener er reenacted å se små endringer i deres innflytelse på de senere deler av driften. Selv Kaizen hendelser er tidkrevende - ingen vanlig arbeid er planlagt eller forventet under workshopen tid - de kan være mye mer avslørende og mer produktiv enn rent hypotetiske rekonstruksjoner.

 Det hele i før du prøver å fikse det

 I de tidlige stadiene, ønsker deg så mye som du kan identifisere ineffektivitet, og følgelig alle mulige løsning for å fange kommer opp til posten. Som med alle gode brainstorming øvelser, du kan ikke starte screening løsninger og innsnevring alternativene før du er helt sikker på din nåværende liste over alternativer fullført.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha