Hvordan infrarøde sensorer arbeid?

 Hva er infrarødt lys?

 Infrarød er lys som har en bølgelengde som er synlig rødt lys. Infrarøde nærheten infrarøde serier omfatter, mid-infrarød og langt infrarød, som dekker de bølgelengder på ca 710 nanometer til 100 mikrometer.

 Alle objekter avgir lys i henhold til deres temperatur - den såkalte "svart legeme stråling." Jo varmere gjenstanden er, jo kortere bølgelengden til lyset det avgir. Jorden avgir infrarødt lys ved en topp på omtrent ni til 10 mikrometer - og det gjør varmblodige dyr så som mennesker. Dette lyset kan brukes for å detektere bevegelse eller varme.

 LED IR-detektorer

 IR-sensorer registrerer infrarødt lys. Det infrarøde lys blir omformet til en elektrisk strøm, som blir detektert av en spenning eller egenskap av den lysemitterende diode-detektor intensitet, er at de frembringer en viss bølgelengde av lys når en elektrisk strøm blir tilført - men de kan også produsere en strøm når de blir utsatt for den samme lysbølgelengde.

 Et par av IR-LED kan brukes som bevegelsesdetektorer. Den første IR LED er kablet til avgir LED og andre LED er kablet for å sende et signal når den mottar en IR-inngang. Når en gjenstand er innenfor rekkevidden av den utsendte IR, gjenspeiler den IR tilbake til den mottagende LED og frembringer et signal. Dette signalet kan brukes til å åpne skyvedører, slå på en lys eller utløse en alarm.

 Se selv

 IR-detektorer kan finnes overalt. Hvis du har en mus med en rød LED eller laser - den bruker infrarødt lys. Prøv å bruke musen på en våt musematte - vann nesten helt absorberer IR og musen fungerer ikke bra.

 TV og stereo fjernkontroller bruker også IR-signaler - TV-en er utstyrt med en IR-sensor som tolker signalene fra fjernkontrollen. De fleste digitale kameraer er følsomme for infrarødt lys. Slå på kameraet og peker TV-fjernkontrollen til kameraet. Trykker på en knapp på fjernkontrollen, og du vil se en rosa eller lilla lys som kommer ut av fjernkontrollen på LCD-skjermen på kameraet. Dette er IR-signalet fra fjernkontrollen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha