Hvordan kan Coilovers jobbe?

 Støtdemper bistand Sway

 Komp sjokk er bygget med en spole som er viklet rundt hoveddelen av støtdemperen på et kjøretøy. Denne spolen fungerer som oppheng spiral-over og gi motorveien stramt håndtering med mindre svingende. Muligheten av spjeldet å kontrollere vuggende bevegelse forårsaket av vindhastigheten økes med tunge spiralfjærer.

 Lagt Vekt

 Coilover stil dempere også øke mengden av vekten som trygt kan lastes og transporteres med kjøretøyet. Som vekten øker, spoler hjelpe aksje kildene i bilen med støtte lasten, opp til 500 pounds per hjul.

 Økt tauing evne

 Den ekstra coilover støtdempere med spiral gjort tunge trekker tilhengere enklere og tryggere. Spoler legge til utvalget av slepevekt av suspensjonen, og bidra til å kontrollere vekten slept i hjørner eller på ujevne veier.

 Off-Road Agility

 Fire-by-4-entusiaster ofte legge gjengede sjokk kombinert med en plattform for å gi bedre kjøreegenskaper i terrenget. Den spoler kan absorbere store forstyrrelser som ville overvinne mange aksjemarkedet sjokk og sprette tilbake raskere. Spolene på disse bilene er ofte malt for estetisk forbedring.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha