Hvordan koble voltmeter målere på en bil

 Elektrisitet er valubale utklippstavlen, spesielt i moderne biler. Det var en tid da en hel elektriske systemet virkelig måtte gjøre var å drive en tenningssystem, frontlykter, baklykter, og kanskje en radio eller AC blåser. Nå er sendinger drept av elektron enheter; drivstoffpumper, hjem tilbehør, belysning og alle datamaskiner kjører på strøm nå. Ironisk nok, selve voltmetre er en av de tingene som synes å ha forsvunnet sammen med elektriske enheter har proliferated eksponentielt. Installere en erstatning Måleren er enkel nok til at slike ting skjer, men du må bruke litt tid på jakt etter den gode sønn til å kjøre den.

 Ting du trenger

 16-gauge

 Avisoleringstenger

 Skrutrekker

 Ratchet og socket sett

 Metall skruer og boring - Valgfritt

 Instruksjoner

 Finn en plassering for voltmeter; under dashbordet fungerer som regel. Monter voltmeter med skruene som følger med. På baksiden av apparatet, er det to forbindelser - er en positiv og den andre negativ. Legg merke til hvem som er hvem. Heng dem bakover, og voltmeter vil jobbe bakover, noe som indikerer en utladning når det faktisk er det lading.

 Bruk av 16-gauge for tilkobling hvis tråden ikke ble levert med voltmeter kit.

 Fjern den nedre del av dashbordet for å få tilgang til selen. Selen kan sees som kommer ut av rattstammen og inngå en rektangulære kontakten nær kolonnen. Sondere kontakten til en wire som har makt med kontakten og ikke falle til 0 når motoren startes. Den store kaliber 10 sønn, gult er starteren og har ingen makt, unntatt når starteren er engasjert. Aldri rotet med en gul tråd med et sort bånd rundt det med fet skrift. Mekanisk samtale den gule jakken ledningen fordi, fordi det er en del av kollisjonsputesystemet.

 Sørg for at du har en god tråd på konstant strøm. Søk tilbehør ledning til bakken. Vanligvis er den brune ledningen tilbehøret tråden og grønn eller blå vil være den viktigste kraften til tenningen. Alle disse vil fungere, men hver produsent har sine egne farger for ulike kretser. Det er helt trygt å teste disse kretser. Hvis du ikke kan finne en god jordledning, eller ikke ønsker å benytte seg av en jordledning, kan du basere voltmeter til metallrammen med selvgjengplateskruene.

 Fest den negative voltmeter jordledning med en tråd fra springen, eller til metallrammen med en skrue og boring. Koble testeren til bakken, og begynne sondering for en "Switched" power wire som bare har strøm når du vrir om tenningsnøkkelen til "på" -posisjon. Du bør finne flere ride bak dashbordet og rattstammen. Når du har funnet en svitsjet strømkilde, vri om nøkkelen og kutte ledningen ca 4 inches fra kontakten. Fest ledningen kommer ut av kontakt med den positive klemme på voltmeteret og til slutt går til rattstammen til den negative side.

 Hint

 Voltmeter av forbindelsen kan gjøres til den positive og negative batteri, hvis ønskelig.

 Bruk enten rumpe kontakter eller wire kraner vanligvis følger med for å koble sønn av voltmeter til selen. Butt kontakter er sterkere og mer pålitelig, men tråd kraner er raskere og krever ikke kutte den opprinnelige tråden.

 Markedet volt kan komme med en rekke alternativer, ikke minst som en bakgrunnsbelysning for påfølgende natt. Disse lysene er ofte autonome, krever sin egen forsyning av bakken og strømforsyning. Det smarteste med disse er å være jordet til chassis, og benytte seg av strømmen av lys over dashbordet. Du vil finne bak interiøret lys dimmebryter. Du kan koble den til en vanlig kilde til byttet makt, men lyset vil forbli på når kjøre av bilen, og vil ikke lysere eller mørkere når du justerer lysene på dashbordet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha