Hvordan komme ut av en 350 hestekrefter 305 Chevy Small Block

 GM kunne ikke ha gjort det 305 som 350 som sin storebror, men at de har mye av dem prestasjonsorienterte. Chevy 305 var valget motor for millioner av GM biler og full-size lastebilene var for stor for en V6, men trenger ikke en 350 bare for å cruise rundt i byen. Imidlertid har hot-Rodders i tidenes morgen gjorde en religion av fotgjenger bare endre disse tilbudene og gjøre dem om til hard-core løpere. Selv om det kan være den andre sønnen til GM, er den 305 også i stand til å produsere mer enn 350 hestekrefter som en av sine storebrødre.

 Ting du trenger

 Alle nødvendige motordeler og motor overhaling kit

 Porting Kit

 Socket sett, metrisk og standard

 Momentnøkkel

 produsentens sel eller silikon

 Phillips skrutrekker

 Flat skrutrekker

 Unbrakonøkkel, komplett sett

 Assembly smøremiddel

 Gun luftkompressor og sandblåsing

 Malerens tape maske

 Sveiser og sveising forsyninger

 Grunnleggende skjæring og produksjon verktøy

 Instruksjoner

 Start med en 1980 305 motor enden og send den til en maskin butikk å ha blokken fjernet, renset, sjekket for sprekker, 0.030-tommers bar og justert lei til fabrikk spec. Kjøp et sett med smidde aluminiumsstempler rase utformet for å gi en kompresjon på 10 til 1 med et brennkammer 54 cc og stammer av falsk eller koble metallpulver. Spør i butikken av maskinen til å balansere alt før montering.

 Kjøpe et sett av 1985 til 1991Corvette topplokk og utføre en rensing port for å forbedre strømningen. Joint-kamp innsug og eksosventilene ved å etablere en gammel pakning på toppen av kontaktflaten, spray med et tynt lag med hvit spraymaling, og deretter fjerne den hvite ringen rundt havnen med noen Carbide skjæring. Glatt området omtrent en tomme fjernet i havn.

 Coat stempelplater og innsiden av innløps-utløpsportene med varmeisolerende keramisk belegg pulver. Du kan gjøre det selv, men det krever en ovn og levere spesialiserte våpen til pulverlakkering med keramisk er trolig best overlates til en profesjonell workshop. Merk: Ikke kles takene i forbrenningskammeret med keramikk for dette programmet.

 Betal din maskin butikk å montere nedre enden av motoren og installere topplokk. Et annet arbeid som du kan gjøre, men blokken er allerede der, og for denne søknaden vil du sannsynligvis vil sikkerheten av å vite at motoren har en garanti.

 Skyv en 1989-1991 Corvette kamaksel i blokken, bolt og en høy ytelse dual plane inntak manifold til lederne. Installere et sett med keramisk belagte overskrifter med en lengde på 1-1 / 4 tommers primære.

 Skru våt flyt lystgass system plate type for inntak manifold og følge produsentens anbefalinger for lystgass solenoid og VVS. Installer jets 75 hestekrefter for det første steget setting. Et sett skrue 1,7 til en rockers tippe roller hoder til å aktivere eksosventiler, og for å bruke et sett med 1,6 til 1 rockere for aktivering av ventiler. Ved hjelp av to ulike vippe forholdstall vil etterligne effekten av et bestemt tre cams lystgass, slik at du kan bruke en aksje kamaksel for kvalitet hvile mens optimalisere motoren på N20.

 Skru en 500 cfm forgasser til kollektoren av nitrogen over platen, og installere en GM høy energi tenning distributør med sønnen stearinlys 8 mm. Ved hjelp av et sett med høye varmeavstandsplugger som tåler nitrogen, og ved hjelp av en nitrøse tenningskontrollboks er kompatibel med den tidsforsinkelse under drift under nitrogen.

 Hint

 En integrert motor denne beskrivelse skal lett produsere minst 250 hestekrefter og 320 lb-ft dreiemoment ut av nitrogen, og minst 350 av nitrøse spark 50 hester. Hvis resultatet ikke synes å legge til, er det fordi nitrogen jetmotorer er vanligvis laget for å ikke optimalisert for juice. Mer eksos rocker armene bruk og lystgass forsinkelse tenning boksen vil legge litt kraft og en ekstra sikkerhetsmargin.

 Du må erstatte aksjen støpejern veivaksel med sterkere stål enhet hvis du har tenkt å øke lystgass for noe over ca 380-400 hester.

 Vurdere propan injeksjon i stedet for bensin med lystgass system. Propan har et høyere oktantall vil gjøre mer strøm enn lystgass og hjelpe kjøle sylinderen for holdbarhet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha