Hvordan kontrollere sultfølelse med lav glykemisk diett

 Mat cravings kommer av mange grunner, både fysiologiske og psykologiske, men en grunnleggende årsaken til overspising er uberegnelig blodsukkernivået. Når blodsukkeret i kroppen går gjennom toppene i løpet av dagen, kan du ende opp med å føle sulten - derav junk food fortsatt griner ønske.

 Tenk deg overfor en travel dag på jobb og får barna til ulike avtaler. Du har ikke tid til mer enn et par håndfuller av pretzels som du har racing fra jobben for å hente barna. Selv om dette var et tilfredsstillende snack kalori-messig, vil du sannsynligvis føle sultet i en time eller så.

 Hvorfor? Fordi pretzels er høy glykemisk snack som sender blodsukkeret skyter bare for å slippe av raskt kort tid etterpå.

 Ofte cravings for mat går hånd i hånd med lavt blodsukker. Snarere enn som ønsker en sunn snack du ønsker noe søtt eller stivt når kroppen prøver å kompensere for lavt blodsukker. Denne syklusen skjer hver dag til mange mennesker, og det er ikke bare begrenset til snack tid. Frokoster, lunsjer og middager er lastet med høy glykemisk mat kan også sende blodsukkeret skyhøye.

 For å holde mat cravings under kontroll, følger du disse to trinn:

  •  Velg lav glykemisk mat for måltider og snacks.
  •  Bare de matvarer med protein og fettkilder.

 I det tidligere eksempelet pretzel, ville en bedre snack valg har vært et eple med en unse av nøtter. Eple er en lavere glykemisk valg som resulterer i en langsommere reaksjon fra blodet glukose i kroppen. Balansere protein og fett i nøtter hjelper deg til å føle deg mett lenger, slik at du ikke trenger å raide kjøleskapet for høyt sukker snacks når du kommer hjem.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha