Hvordan konvertere Virago Fra TCI Points

 Yamaha Virago produsert landeveissykler med transistor tenning styrt som en oppgradering bryter type tenning poeng. Men systemet viste seg å være upålitelig, fordi den ikke genererer den fulle spenning over tenningssystemet på en konsistent basis. Mange ryttere har oppdaget sykkelen fungerer bedre ved å eliminere TCI komponenter og modernisering av en plante breaker interessante tidligere Yamaha motorsykler. Følgelig, reservedeler produsenter tilbyr konvertering kits som passer de fleste Virago motorsykler. Konverteringen krever mekanisk sikkerhet, kunnskap om motorsykkelen og koblingsskjemaet som følger med settet.

 Ting du trenger

 Doble breaker kit element med koblingsskjema

 Metriske Verktøy

 Skjærende tenger

 Spanner

 Skrutrekker

 TCI Tilbaketrekking

 Fjern pilotsetet. Av drivstofftappeventilen på undersiden av gasstanken. Koble linje av drivstoffventilen og ta ut gasstanken. Koble batterikablene fra batteriet.

 Koble fra tennkabler TCI plug-in-kontakt over timingen dekselet på høyre side av motoren. Løft gummipakningen pluggen på toppen av huset. Skjær den ene siden av pluggen med avbitertang og fjerne fra rundt sønnen. Lagre cap.

 Løsne og fjern skruene på timing dekselet. Ta av dekselet for å få tilgang til TCI stator og ratt.

 Fjern skruene på sirkulær plate til statoren ansiktet. Skyv kontakten for TCI kabelen gjennom hullet der vannet stramt pluggen ble fjernet fra toppen som du trekker statoren av timingen saken.

 Monter en skiftenøkkel på rattet kjegle av leiligheter i sentrum av saken som en backup. Løsne og fjern hex bolt på den ytre enden av kjeglen med en beregning socket og skralle. TCI trekke rattet på timing coveret.

 Koble innstikkskoblinger sønn på siden av TCI modulen. Flytt sønn på siden. Fjern festeskruene og kast modulen.

 Installere Points

 Installer spenningsregulatoren bryter kit punktene der TCI modulen har blitt fjernet. Følg instruksjonene i koblingsskjema og koble riktig sønn som ble koblet fra TCI enheten til tappene på den angitte kontrolleren.

 Installere ny kamaksel timing av settet i midten av synkroniserings saken som følger med sekskantbolten. Fest fordelingsplaten inne i saken med de medfølgende sekskantbolter.

 Før tråden fra den nye kondensatoren gjennom hullet i den øvre del av den indre tilfelle. Koble ledningen til den aktuelle fanen på den nye spenningsregulator. Innsett enden av den positive trådspole gjennom porten ovenfra og montere metallbeslaget på klemmen merket med "+" på fordelingsplaten. Monter hetten reddet rundt ledningen av kondensatoren og spolen på utsiden av boksen og skyv den inn i den øvre port.

 Feste av to koblingspunkter på forsiden av platen synkronisering med de medfølgende skruene, slik at de nylon tappene på hvert punkt er mot sidene av kamaksel timing. Koble shorting genser fra terminal "+" på plate, og ledningen terminal på basispunkter. Fest tråden fra spolen og rytter til terminalen med skive og låsemutteren.

 Monter den nye pakningen og timing sak på forsiden av timing saken. Fest dekselet med de medfølgende skruene. Koble batterikablene til batteriet. Bytt drivstofftanken og koble drivstoffslangen til tømmeventilen. Erstatte setet på sykkelen.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha