Hvordan lage en overgang til smidige metoder

 Sats på både individuelle og organisatoriske nivåer er avgjørende for en vellykket overgang til smidige metoder. Uten organisatorisk støtte, selv de mest entusiastiske smidig prosjektteam finne seg tvunget tilbake til gamle prosjektledelse prosesser. Uten innsatsen til de enkelte medlemmer av prosjektgruppen, et selskap som omfavner smidig tilnærming kan møte for mye motstand eller sabotasje, er i stand til å være en smidig organisasjon.

 Forpliktelse til smidige metoder kan ikke direkte. Du må overvinne for å hjelpe folk i organisasjonen den naturlige impulsen til å motstå forandring.

 Å finne et godt første skritt i en smidig overgang er en smidig mester, en senior-nivå manager eller executive som kan bidra til å sikre organisatorisk endring. De fundamentale endringer i prosessen som følger smidige overganger trenger støtte fra folk som skaper og opprettholder forretningsbeslutninger. En god agility champion er i stand til organisasjonen og menneskene rundt prosessen endringer rally.

 En annen viktig måte å få forpliktelse er å identifisere problemer med aktuelle prosjekter i organisasjonen og mulige løsninger med smidig tilnærming. Smidig prosjektledelse kan føre til mange problemer, inkludert problemer med produktkvalitet, kundetilfredshet, lagmoralen, ordinære budsjett og tidsplan overskridelser, og gi generelle prosjektet mislykkes.

 Til slutt peke på noen av de generelle fordelene smidig prosjektstyring. En del av de reelle og konkrete fordeler som driver skift fra tradisjonelle metoder for prosjektledelse for smidige metoder inkluderer følgende:

  •  Profitt Fordeler: Agile tilnærming til prosjekt team for å levere produkter til markedet raskere enn tradisjonelle tilnærminger. Smidige organisasjoner kan oppnå større avkastning på investeringen.
  •  Defekt reduksjon: Kvalitet er en viktig del av smidig tilnærming. Proaktive kvalitet tiltak, kontinuerlig integrasjon og testing, og kontinuerlig forbedring av alle bidra til høyere kvalitet på produktene.
  •  Forbedret moral: Agile praksis som bærekraftig utvikling og selvstyrt utviklingsteam kan bety mer fornøyde ansatte, økt effektivitet og redusert omsetning i selskapet.
  •  Fornøyde kunder: Smidige prosjekter har ofte en høyere kundetilfredshet, fordi smidige prosjektgrupper produsere arbeids produkter kan reagere raskt på endringer, og samarbeide med kunder og partnere.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha