Hvordan lage perfekt potetmos

 Potetmos med eller uten saus, er en billig siderett perfekt for å servere publikum på en ferie middag. Hvis du liker potetmos at noen tekstur, bruker en håndholdt potet masher, som også er den enkleste måten å lage dem. Potetene bare gå tilbake i potten der de var stekt og mos din vei etter tilsetting av melk og smør.

 Men du vil aldri helt glatte poteter hvis du bruker en stampe. Nå, det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Noen mennesker akkurat som klumpet potetmos. Andre kan ikke få nok til å få den ultra-glatt variasjon. Hvis du liker dem glatte og har tid, kan du bruke en food mølle eller potet ricer. Hvis du har dem eller klumpete litt tid, bruker en håndholdt masher. Uansett hva du foretrekker, knapt noen avviser potetmos og de vanligvis bringe et smil på alle ansiktene ved bordet.

 En potet ricer er som en slags gigantisk hvitløkpresse. Du setter de kokte potetene i en bolle og presse dem ut gjennom små hull. En mat mill er en sil-lignende ting som en stor, flat snu mekanisme som du kjører med en spak, og trykk på mat gjennom sil. Men husk: Husk at håndholdt potet masher - det fungerer fint.

 Motstå å sette poteter i en food prosessor, hvor de vil slå gummy. Stivelsen i potetcellene sveller under koking, og driften av kjøkkenmaskin bryter dem i en slik grad at de sprekker. Resultatet er en gluey tekstur. Egentlig vil overbelastning potetene med alle de ressursene kjøre poteter gummy.

 Ikke alle potetene er skapt like. Ikke prøv å lage potetmos med voksaktig poteter. Du kan Yukon gull poteter, som prøver en allsidig potet. Deres buttery smak og farge gjør fantastiske potetmos.

 Perfekte potetmos

 Spesialutstyr: Potet ricer eller mat mill, vannbad

 Tilberedningstid: 5 minutter

 Forberedelse: 30 minutter

 Utbytte: 10 porsjoner

 Fire pounds russet poteter

 2 kopper varmt helmelk eller halv og halv

 1/2 kopp usaltet smør ved romtemperatur, skåret i biter

 Salt og pepper etter smak

 •  Vask potetene godt, men ikke skrelle dem. Plasser i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp over høy varme; skru ned varmen og la det småkoke til de er møre, ca 30 minutter.

   Når potetene er kokt, bør du være i stand til å få en skarp kniv spiss enkel å installere. Renne i et dørslag og la avkjøles litt.

   Matlaging knollene i skallet betyr at alle subtile smaken.

 •  Skrell potetene. Klipp eller bryte seg inn i store biter og press dem gjennom en ricer eller mat mill riktig drenert potten. Tilsett varm melk litt om gangen, visping i en tung vakt.

   Hvis du ikke bruker en ricer eller mat mill, dette er hvor du hånden masher eller elektrisk mikser, i så fall ville mos eller pisk for å bruke ønsket tykkelse. Du trenger kanskje litt ekstra melk, eller du kan ikke bruke alt, avhengig av hvordan tørke potetene. Rør smør og krydre med salt og pepper.

 •  Serveres umiddelbart eller holde varmen som i toppen av vannbad.

   Denne oppskriften gir en stor mengde, slik at du kan gjøre en stor dobbel kjele ved å sette potetene i en stor bolle i en stor gryte fylt med varmt vann. Behandles, kan de bli lagret i 30 minutter på denne måten.

 •  Alternativt, ta tak i puré i en smurt ildfast form, dekk med plastfolie og avkjøl natten. Bring til romtemperatur før oppvarming. Varm opp, udekket, i ovnen eller mikrobølgeovn til varme.

   Potetmos er ganske tilgivende når det gjelder oppvarming; Bruk en ovn temperatur på ca 350 grader når du ikke bruker mikrobølgeovn.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha