Hvordan legge til en Turbo Charger for en forgasser motor

 Forgassere og turboladere kan komme sammen under de rette omstendigheter; alt er et spørsmål om justering og å opprettholde luft fuel motor ratio. Montere en turbolader til en forgasser motor er ikke en umulig oppgave, men følgende avtale gjøres best ved en profesjonell i kontrollerte forhold.

 Ting du trenger

 Turbo kit med eksosmanifolder

 Blow-by forgasseren modifisering

 Drivstofftrykkregulator Boost refererte

 Høytrykk drivstoffpumpe til høyt volum

 Metriske og standard stikkontakter, komplett sett

 Phillips og flat skrutrekker, komplett sett

 sveising verktøy og produksjonsutstyr

 Tang

 Vice

 Instruksjoner

 Installer turbolader kit, uten utgangen av turbomotoren manifold, i henhold til produsentens instruksjoner. Dette innebærer vanligvis at erstatning av en eller to eksosmanifold med enheter for å støtte en turbo eller rute produksjonen av handlingene i et felles kollektor rør på hvilken turbinen støtter. Du må da finne en linje av oljetrykk å mate eller turboer og å rute utgang turbo med intercooler, hvis du velger å installere.

 Installer en forseglet forgasseren modifisert til å bruke turbo slag. Disse forgassere bruke gass sjakter forseglet for å hindre lekkasjer øke, nitrophyl flåten crashworthy som boost og en akselerator pumpe referert på solfangeren i stedet for ladetrykk. Du kan endre din eksisterende forgasseren å utføre samme oppgave, men det krever en grundig kjennskap til forgasseren funksjon og kan ikke være verdt innsatsen.

 Koble utgangen av turbo intercooler med en forgasser eller blåse forgasseren "hat". Disse viktige boltekoblinger der luftfilter ellers ville sitte og gjøre konfigurasjonen mulig ved å blåse; produsenten av forgasseren bør være i stand til å peke deg i retning av en som vil arbeide med forgasser.

 Installere et høyt trykk, høyt volum bensinpumpe og øke referanse, returnere drivstoff trykkregulator stil. Et løft trykkregulator Referert øke drivstofftrykket til forgasseren lineært med boost, sørge for at lufttrykket i inntaket systemet aldri overstiger drivstofftrykket i forgasseren. Hvis dette skjer, vil drivstofftilførselen strømme til en stopp og motoren din vil bli skadet.

 Taue bilen til en kvalifisert verksted til forgasseren innstilt til motoren. En god tekniker ville sette bilen på et dynamometer for å teste og ta opp dette i alle kjøreforhold og mulig akselerasjon. Tuning tid kan være dyrt, men igjen, så kan den splitter nye motorer.

 Hint

 Dette er en ganske grunnleggende konfigurasjon av forhåndsvisningen for en forgasser blåser gjennom, men installasjonsdetaljer kan variere betydelig med hver installasjon. En ting du bør huske på er at selv stimulerer modifiserte forgassere aldri ble konstruert for å gi ekstra drivstoff under boost, så det kan være lurt å vurdere en drivstoffsystemet ytterligere berikelse. Du kan bruke en injeksjon system vann metanol trykkstyrt eller et mer avansert elektronisk drivstoffinnsprøyting, det er ditt budsjett og preferanser.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha