Hvordan løse en Holley 4500 Dominator forgasseren

 Den Holley 4500 Dominator er en 4-sylindret, firkantet boringen, dobbel pumper ideell for tunge motorer og de er utstyrt med stort inntak manifold plenum stil. Forgasseren er rangert på 750 CFM av luftmengde. De vanligste problemene med Dominator 4500 er drivstoffnivået flyte på de to boller, passende jet for kraftigere motorer og god timing på side.

 Ting du trenger

 Skrutrekker

 Åpen nøkkel

 Key 5/16 tommers socket

 Momentnøkkel

 Tang

 Flooding

  •  1

 Se drivstoffnivå visningsvinduet for å kontrollere drivstoffet er i bunnen av bildevinduet. Dersom nivået er over eller under bunnen av vinduet, må foreta justeringer.

 2

 Slå justere flottørventilen skru én eller to svinger med en skrutrekker og løft forsiktig justeringsmutteren med flat skrutrekker, bryte forseglingen av mutteren til drivstofftanken.

 3

 Roterende justeringsmutteren ned med en skrunøkkel, mens motoren er i drift for å senke nivået av basisdrivstoffet visningsvinduet. Drei mutteren mot klokken for å heve drivstoffnivå. Vedlikeholde mutteren på plass og stram justeringsskruen med skrutrekkeren når riktig nivå er nådd.

 Feil, overoppheting og stagnasjon

 1

 Fjern de fire boltene på drivstofftanken med en skiftenøkkel 5/16 tommers socket og trekk bollen, ledd og bolter. Med doseringsenheten nå utsatt, bruke en tang for å skru av hoved idle jet og nålen forgasseren, og bemerker jet størrelser stemplet på hodet.

 2

 Skrue nye dyser eller reduksjon av brenselstrømningsmengden eller øke strømmen av brennstoff, avhengig av symptomene på motoren. Freste og fastlåste er vanligvis på grunn av en "rik" eller hvis overflødig drivstoff mens overoppheting skyldes en "lean" drivstoff sult eller tilstand. En økning i størrelsen av strålen vil føre til en mer rik motor drift og vice versa.

 3

 Skyv drivstoffskålen tilbake til doseringsenheten, slik at selene er mellom de to komponentene. Stram boltene på fire drivstoff bolle £ 8-ft dreiemoment med en momentnøkkel.

 Treg akselerasjon

 1

 Start motoren og drive den spjeldhus for hånd mens observere boringen av strupeventilen for bevegelsen «forsinket» side.

 2

 Finn plast strupeplaten cam på siden av den ytre lederen av forgasseren og justere den opp eller ned ved å trekke og erstatte cam pin i et hull over eller under ved hjelp av en tang.

 3

 Økning spindelen i et øvre hull for den andre forsinkelse med hensyn til åpningen av de primære strupeplatene. Senk stilling av kammen for å fremme åpningen side.

 4

 Test akselerasjon for hånd til en skarp, reaktiv gass oppstår.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha