Hvordan Luft clutch på en 2002 Lancer

 Clutchen er en friksjonspute som ligger an mot svinghjulet på motoren for å muliggjøre overføring. Clutchen aktiveres hydraulisk Mitsubishi, noe som betyr en hydraulisk aktuator, kalt slavesylinderen, skyver puten på plass. Hydrauliske systemer er avhengige av oljetrykk å flytte objekter. Men dette må oljen skiftes med jevne mellomrom for å sikre overføring fungerer som den skal. Å gjøre dette selv kan du spare hundrevis i reparasjonskostnader.

 Ting du trenger

 Jekk

 Bukker

 bunnpannen

 Skrutrekkersett

 Murstein

 Instruksjoner

 Jack forsiden av Mitsubishi Lancer i stedet. Bruk aa jack å løfte bilen og stearinlys for å holde øverst på forsiden. Bruk en posisjon på hver side. Plassering av slavesylinderen bevegelse av clutch i kontakt med hjulet, vil det se ut som en hydraulisk sylinder. Dra en oljepanne under slavesylinder å samle opp oljen.

 Skru ut tappepluggen på slavesylinder og la det renne ned i bunnpannen. Det kan ta opptil ti minutter for hydraulikk til å slippe helt. Du kan bidra til evakueringen ved å pumpe sammen clutchpedalen i Lancer. Etter drenering er ferdig, trykker inn clutchen hele veien ned med en murstein og skru korken ned.

 Ta murstein av clutchpedalen og deretter fylle bremsen reservoaret med bremsevæske. Pumping clutchpedalen kan bidra til å suge bremsevæske ned, men ikke gjør det med mindre væsken er på kanten av tanken. Rens igjen slavesylinder, noe som bidrar til å fange eventuelle gjenværende luft. Skru korken ned når den kjører.

 Fyll tanken igjen og stopper når den er full. Senking av stearinlys og slå på Start. Test clutch prøver å skifte gir, hvis det er et spill mens fart, så det er luftbobler i det hydrauliske systemet og clutch må re-Bled.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha