Hvordan rapportere brudd på opphavsrett

 Tenk deg at du oppdager at det opprinnelige bildet ble publisert på nettstedet til noen andre. Enten du har formelt registrert din opphavsrett med US Copyright Office, har du eksklusiv rett til å reprodusere og distribuere skapende arbeid. Ved å bruke den uten din tillatelse, har eieren av nettstedet potensielt krenket opphavsretten din. Men rapporter om bruddet er ikke så enkelt som bare å ta kontakt med kontoret til opphavsrett, som ikke har noen makt håndhevelse.

 Cease and desist

 Selv om amerikansk lov tillater opphavsretts egen copyright registrert eiere å registrere en prosess i føderal domstol, har du fortsatt bindende rettigheter i din uregistrerte opprinnelige arbeid. Hvis du oppdager at noen har kopiert eller distribuert arbeidet ditt uten ditt samtykke, kan du sende den skyldige en cease and desist brev. Brevet sier at du eier opphavsretten i arbeidet og ikke gi tillatelse til at det skal brukes. Vanligvis brevet inneholder en tidsfrist for personen å slutte å bruke opphavsrettsbeskyttet arbeid før organisere en prosess for å håndheve dine rettigheter. Hvis du ikke har registrert din opphavsrett, kan du registrere helst før sende inn en klage.

 Varsel og Takedown

 Hvis noen postet den opprinnelige arbeid på Internett uten ditt samtykke, gir Digital Millennium Copyright Act et middel for å oppnå den fjernet materialet og hindre ytterligere skade. DMCA begrenser ansvaret for et selskap som er vert for innholdet i meldinger fra brukere, for eksempel en blogg, hvis en bruker poster noe på hans system som krenker opphavsretten. Imidlertid kan et slikt selskap dra nytte av dette begrenset hvis det går med på å fjerne eller deaktivere tilgang til innhold relatert nådde raskt når eieren av opphavsretten gir skriftlig varsel. De fleste nettsteder som er vert for brukergenerert innhold har et skjema for dette formålet.

 Sende inn en klage

 Hvis andre tiltak ikke virker eller ikke kompensere for skaden allerede er gjort, kan du ta den skyldige for retten. US Copyright Office anbefaler å kontakte en lisensiert advokat som spesialiserer seg på åndsverk og underholdning lov å diskutere alternativer hvis du tror du trenger å sende inn en klage. Dersom retten finner i din favør, kan du være kvalifisert for erstatning og saksomkostninger. I tillegg kan baner bestille en lovbryter å slutte å bruke ditt arbeid og kan konfiskere alle fysiske eksemplarer av verket lovbryteren har.

 Rapporterer straffbar overtredelse

 Mens brudd på opphavsretten er vanligvis en sivil sak, kan lovbrytere som bevisst bryter noens opphavsrett for kommersiell fordel eller bare for å tjene penger være skyldig i en straffbar overtredelse også. Brudd på de eksklusive rettighetene til innehaverne å reprodusere eller distribuere deres arbeid kan potensielt føre til strafferettslige sanksjoner, herunder bøter eller fengsel. FBI etterforsker påstander om kriminelle brudd på opphavsretten, og Justisdepartementet fortsetter. I motsetning til andre krenkelse rettsmidler, bør du ikke være eieren av opphavsretten til å rapportere mulige straffbare forhold, slik som de du ser skje på peer-to-peer online nettverk, for FBI.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha