Hvordan Rational med intuitive Balance

 Hvis du deltok handelshøyskole, er sjansen stor for at du lærte bare om rasjonelle beslutningsprosesser. Tradisjonelle handelshøyskoler som legger vekt på rasjonell tilnærming, forutsatt at næringslivet er forutsigbar. Dessverre er det ikke.

 Rasjonelle tilnærminger har sine krav, men i uforutsigbare, raskt skiftende, komplekse og høy innsats miljøer, du får raskere og mer nøyaktige beslutninger når du bruker intuisjon. De beste resultater og lengstlevende selskapene i verden er både intellektuelt og intuitivt intelligent.

 Anvende rasjonelle og intuitive tilnærminger av dine beslutninger er mye som en dans. Man fører? Hvilken er det neste? Svaret avhenger av arten av vedtaket og situasjonen der du arbeider med. Her er noen generelle retningslinjer for hvordan å balansere intuisjon og rasjonelle beslutninger i ulike situasjoner. Husk at disse er svært generelle retningslinjer; enhver situasjon du møter vil være unik:

 •  I å ta i rask bevegelse, hurtig skiftende, high-stakes situasjoner, la din intuisjon om. Det blir ikke tid til annen intervensjon. Selv om sjansen finnes alltid at mer informasjon ville overflaten, kan vedtaket ikke vente. Ledere eller gründere gjør fett, høy-risiko beslutninger overfor denne type situasjon hele tiden. Du må stole på din intuisjon og å forbli forpliktet til å utvide ditt sinn for å unngå trange resonnement.

   For mange år, det amerikanske militæret abonnert på en tilnærming som krever bruk av analytics til å tenke gjennom ting. Når godkjent i 2003 bruk av intuisjon når han innså at mer enn 90 prosent av vedtakene ble gjort intuitivt.

 •  I oppstarts selskaper under press for å flytte ideer fremover samtidig oppnå en positiv kontantstrøm, involverer ofte en rotete blanding av intuisjon, analyse, og flyr av setet av buksene. Faktisk, kan du helt uvitende om hvordan du gjør dine beslutninger. Under disse omstendigheter, bli enige om hvordan man skal bestemme er en god idé.

   Gitt at feilrate på start-ups er latterlig høy, treg til å være bevisst på hvordan du velger å gjøre din virksomhet en som gjør det gjennom.

 •  Hvis du er en entreprenør som gjør en høy innsats beslutning etter hverandre, bør du vurdere å delegere eller deling av beslutningsprosessen, ved hjelp av en mer systematisk metode forstått av alle beslutningstakere i selskapet. Dette vil avlaste litt press og gir en følelse av orden på hva som kan føles som totalt kaos.

   Denne tilnærmingen beholder også intuitivt og intellektuell energi for å svare på de større spørsmål som, for eksempel, eller aksepterer et tilbud å kjøpe fra din bedrift.

 •  Hvis jobben krever overholdelse av visse juridiske eller tekniske standarder, kan i utgangspunktet følge rasjonell tilnærming av formelle saksbehandlings retningslinjer. Som du får erfaring, men du kan legge til å forbedre beslutnings hastighet og nøyaktighet ved å bruke intuisjon.
 •  Jo høyere stakes og hvor viktig avgjørelser er, jo mindre tid du har å gjøre dem. La din intuitive superdatamaskin blande fakta med annen informasjon som du har plukket opp gjennom sosiale og emosjonelle miljø. Ved å gjøre dette, har du en sterk følelse av hvordan vedtaket er justert med kjernen formål og verdier.

   Vellykkede gründere og ledere bruke sin intuisjon som en snarvei for å få følelse av store mengder fakta og sensorisk informasjon. De har en medfødt følelse av om de er på rett spor, og kan lett tilpasse seg overraskelser.

 •  Ofte er tilfellet i situasjoner der det er nødvendig ansvaret for offentlige midler - - Hvis du bestemmer deg på grunnlag av offentlig eller lovfestet revisjon ved hjelp av en rasjonell tilnærming for å sikre at du har gjort din due diligence. Denne typen tilnærming gjør beslutningen transparent og sørger for at du dekker alle nødvendige baser.

   Husk imidlertid at det er en kompleks avgjørelse, desto lenger tar anvendelse av en rasjonell tilnærming. Bruk vettet til tid og kompleksitet veier med hastighet og nøyaktighet.

 •  Dersom vedtaket er gjort av fjernkontroll, intakt, eller tverrfaglige team eller partnerskap, som begynner med en intuitiv take, og utforsk en rasjonell tilnærming til å ta avgjørelsen, og følger opp med bekreftelse av vedtaket ved hjelp av kollektive intuisjon. Denne strategien er best, fordi deltakerne i et flerpartisystem beslutningen representerer ofte og er ansvarlige for sine egne ledere, etater, forretningsenheter, eller til det offentlige.

   Rasjonell tenkning forsterker avgjørelsen sammen forholdet og gir et forum for de interesser, behov, og å bli vurdert forskjellige visninger av deltakerne; det gir også alle av dem med den informasjonen som er nødvendig for prosedyren til dem som trenger det for å kommunisere å vite.

 Disse er brede retningslinjer, så bruke skjønn for å ta en tilnærming som passer best hver situasjon du møter. Og husk at dette ikke er en enten / eller spill. Den beste tilnærmingen er å blande med den intuitive rasjonelt å ta gode beslutninger. Hvilken av de to prioritet avhengig av omstendighetene.

 Prosessen som du velger har en innvirkning på støtte for den endelige avgjørelsen. Kollektive støtte bidrar alle på samme side som kommunikasjons av vedtaket og under kjøring, spesielt når ting ikke går som planlagt. Det er verdt å bruke tid til å sørge for at alle har nådd et nivå av komfort med det resultat at deres bekymringer har blitt behandlet, og at deres kompetanse gjenspeiles i det endelige resultatet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha