Hvordan sender jeg en trakassering søksmål?

 Hvis du er utsatt for seksuell trakassering, er det første skrittet for å sikre bevis for trakassering og arbeidsgivere til å følge retningslinjer for rapportering av seksuell trakassering. Det kan være lurt å konsultere en advokat på dette. Neste, må du melde fra om trakassering til Equal Employment Opportunity Commission og muligens til en offentlig etat. Når du har sendt kravet til EEOC, vil du kunne trusler søksmålet.

 Når sikring av bevis for seksuell trakassering på arbeidsplassen, er det viktig å forstå de to typer trakassering. Den første er quid pro quo trakassering, som den ansatte tolerere trusler for å holde hans eller hennes jobb. Den andre er fiendtlig arbeidsmiljø trakassering, som oppstår når trakasseringen forårsaket lide jobb ytelse av den ansatte. Papir eller elektronisk bevis på mobbing må tas, og all annen trakassering bør registreres også.

 Du trenger også å rapportere og følge forklaringene satt av din arbeidsgiver for rapportering av seksuell trakassering retningslinjer. Dette vil hjelpe trakassering søksmålet ved å vise at du tok affære for å stoppe trakassering. Du vil ikke være i stand til å vinne en rettssak dersom arbeidsgiver kan vise at selskapet har de nødvendige tiltak for å forebygge og riktig trakassering eller at du ikke har brukt anledningen til å stoppe trakassering.

 Konsultasjon med en advokat er tilrådelig. En advokat vil kunne avgjøre om du er en lovlig virksomhet, og for å hjelpe deg å ta det neste steget i å kontakte EEOC. Velg en advokat som spesialiserer seg på seksuell trakassering søksmål.

 Du er ikke i stand til å gi et trakassering søksmål med mindre du har rett til å saksøke brev fra EEOC oppnådd. Når en rapport om seksuell trakassering arkivert med EEOC, vil organisasjonen gjennomføre en gransking. Etterforskningen vil avgjøre om seksuell trakassering faktisk skjedde, og hvis samme type trusler har påvirket andre arbeidstakere. EEOC ofte delegere noen av de undersøkte for en kommunal etat ansvar, så det er også egnet til å tjene på å sende inn en seksuell trakassering klage til staten rettferdig ansettelsespraksis byrå.

 FEP byrå kan eller ikke kan iverksette en etterforskning, avhengig av staten. FEP heller ikke beskytte identiteten til ofrene. De er forpliktet til, hvis delegert fra EEOC, skjønt. Din advokat bør være i stand til å avgjøre om innsending til staten FEP er en passende skritt for å forberede trakassering søksmålet.

 I ca 1% av tilfellene, vil EEOC foreta en seksuell trakassering søksmål for offeret filen. For de andre 99%, dersom det konkluderes med at seksuell trakassering skjedde, vil EEOC gir en rett til å saksøke brevet. Dette kan oppnås enten før eller etter undersøkelsen. Det er generelt gunstig for EEOC å fullføre etterforskningen, men advokaten i stand til å gi råd om å fortsette uten at det vil bli. Vanligvis velger EEOC ofrene til å prøve ut av retten å avgjøre før innlevering en trakassering søksmål.

 Etter å ha mottatt rett til å saksøke brev fra retten filen i den aktuelle jurisdiksjon. Det er viktig å bestemme din advokat vurdere vedtektene hvor lenge etter hendelsen, kan søksmålet bli arkivert. Søksmål må fremsettes innen rimelig tid, hvis prosessen er vanligvis ganske lang. Innlevering vil hjelpe så snart som mulig for å beskytte deg og sørge for at vitner og bevis er frisk.

  •  På hver arbeidsstasjon, er det viktig at alle ansatte føler at noen mobbe bekymringer vil bli hørt raskt, rettferdig og uten gjengjeldelse.
  •  En trakassering søksmål kan brukes i tilfeller av ærekrenkelser.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha