Hvordan si at bakenden er i min Camaro 1 994

 På sin beste dag, gjør den fjerde generasjon Camaro en levende ut av viser Mustangs på hans tid henne velformet bakende. Men nærmere undersøkelse av bakparten, spesielt under, avslørte i alle fall litt mindre enn strålende komponent.

 Bakenden

 Fra 1982 til 1997, alle Camaro og Firebird brukt samme bakakselen - 10 selskap-vis GM. General Motors gjorde flere 10-bolt bak, men den som brukes i F-organismer brukt en liten 7,5-tommers ringen utstyr; bruke samme sagen tilbake i nesten alle personbiler RWD og anvendelse av lette lastebiler fra 1977 til modellåret 1993, men løp opp 1997 E organismer og S-10 pickups. Den 7,5-tommers 10 bolt er en notorisk svake leddet i drivlinjen i Camaro, og ble kalt til å bryte litt klissete duker og en litt modifisert motor. Nitrous bolting eller kompressor til en motor koblet sammen med denne aksen er en oppskrift på en eksplodert bakenden. De kan være bygget for å tåle 400 til 500 hester; men tiden du legge nok penger i en 7,5 til å motstå den slags makt, kunne du lett ha kjøpt eller bygget et godt GM 12-bolt, Ford 8.8- eller 9 inches, eller en gnist Dana 60 bak baller Chrysler.

 Girutvekslinger

 Handlingene til de girutvekslinger av Camaro modifisert av motor og girkasse, bruker den. V-6 brukte 3.23-til-en med de to bakre tannhjul av manuelle og automatiske girkasser. Camaro Z28 håndboken bruker 3.42-1 bakover, mens den automatiske kom med enten 2.73- eller 3.23: 1 gir. Hvis du er usikker, er den enkle måten å fortelle for å løfte bak på bilen, hold et bakhjul og spinne den andre. Markere propellakselen og differensial med en penn for å fett, og telle rotasjoner av drivakselen i løpet av en fullstendig rotasjon av bakhjulet. Antallet rotasjoner av drivakselen i motsatt hastighetsforhold.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha