Hvordan sjekke injektorene på en 7.3L

 Det er åtte drivstoffinjektorer på dieselmotoren 7,3 liter; en svarende til hver sylinder. Under brennstoff skinnen, injektorer har en solenoid som åpner en ventil som holder for å tillate sprøyting av brennstoff under trykk til forbrenningskammeret. Brennstoffinjektor svikt kan føre til fattig eller rik forhold i enkeltflasker under forbrenningen. Feil drivstoff distribusjon kan føre til tap av makt, utløser motorkoder eller mekanisk svikt. Identifisere tidlig Brennstoffinjektor svikt kan unngå kostbare reparasjoner i forbindelse med forbrenningsforhold for rik eller for mager.

 Ting du trenger

 Stetoskop

 Skrutrekker

 Multimeter

 Injektor Valve

 Parkere bilen i et område vekk fra trafikken, nødbrems og starte motoren.

 Trykk på et stetoskop, eller tuppen av en lang håndteres skrutrekker på toppen av drivstoff injektor. Lytt gjennom stetoskopet eller trykk på håndtaket slutten av skrujern i øret. Operative injektorer vil produsere en klikkelyd som magnet og ventil påløper.

 Test ledningsnett på et drivstoff injektor som ikke gjør det. Hvis ledningene er funksjonell, erstatte drivstoff injektor.

 Test spenningen bensininnsprøytere Wire

 Vri tenningsnøkkelen til "On" posisjon. Det er nødvendig for å starte motoren. Koble brennstoffinjektoren strømkabelen under test.

 Sett multimeter for å "Volt". Vi presenterer multimeter fører på hver side av injektoren hetten. Ingen spesiell polaritet er nødvendig. Spenningen utgang på måleren skal være ca 12 volt.

 Bytt brennstoffinjektoren når motoren kontrollmodulen er en feil i å velge en del, men ledelsen er gir 12 volt. Dersom ledningen ikke produserer 12 volt, må den skiftes.

 Fuel Injector Resistance

 Sett multimeter for å "Ohms." Trykk den røde og svarte multimeter på hver side av polstiftene av drivstoff injektor. Legg merke til resultatene.

 Ta en lignende lesing syv gjenværende drivstoff sprøytebrukere. Sammenligne alle resultatene. Målinger bør være svært lik eller identisk for alle injektorer. En mislykket dyse vil ha en betydelig annerledes lesning av andre, viser en styrke for mye eller for lite.

 Erstatte et drivstoff injektor med ohmmeter lesing avviker betydelig fra andre.

 Drivstofftrykkregulator

 Trekk vakuumlinjen av brenseltrykkregulator.

 Kontroller drivstofftrykkregulator. Se i hullet hvor vakuumledningen ble trukket. Hvis drivstoffet er til stede, ble membranen brister.

 Bytt drivstoffregulator hvis drivstoffet er til stede. Bytt slangen til støvsugeren hvis drivstofftrykkregulatoren er i drift.

 Feilsøking Elektriske Shorts

 Koble fra alle åtte innsprøytning motor plugger.

 Sett multimeter for å "Volt". Koble den sorte ledningen til den positive terminalen av bilbatteriet. Trykk den røde ledningen til ledningen til drivstoff injektor pluggen.

 Å ha et forsøk på å bidra til å starte motoren. Overvåke spenning på måleren. Avlesningen bør endre mellom null og 12 volt under motorstart forsøk.

 Bruk samme pluggkabelen for å teste de andre injektorer og gjenta testen for hver. Det er ikke nødvendig å teste annet tatt under verifisering av en domstol. Hvis en kortslutning er til stede, svikter testen når tennpluggen er forbundet med en defekt dyse. For den endelige testen, må du koble en stikkontakt tidligere koblet til og sjekke spenning for å teste den nyeste drivstoff injektor.

 Erstatte enhver brennstoffinjektor som fører til en kort, noe som resulterer i ingen veksling mellom null og 12 volt for testen. Brennstoffinjektorer kortsluttet forhindre den elektriske strøm er anordnet til andre sprøyte.

 Drivstoff injektor lekkasjer

 Kontroller tilkoblingen av drivstoff injektor til drivstoff rail. Hvis drivstoffet er til stede, er brennstoffinjektoren O-ring sannsynligvis skadet. Skadet eller feil installert O-ringer, trykk drivstofflekkasjer. Drivstoffslanger er under trykk under drift.

 Trykket fra drivstoffsystemet og fjerne alt tilbehør Bolt, som for eksempel luftinntaket tube, sugeslanger og elektronikk, som hindrer tilgang til drivstoff rail. Løft drivstoff jernbane ut av drivstoff injektor.

 Fjerne injektoren fra motoren direkte trekke injektoren åpningen. Bytt ut O-ringene på drivstoff injektor. Påfør en liten mengde motorolje til O-ringene. Installere brennstoffinjektoren og drivstoff rail.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha