Hvordan sjekke Kompresjon i en speedbåt

 Thee nødvendige betingelser for en motor å kjøre skikkelig bestå av drivstoff, strøm og komprimering. Komprimering må finnes i sylindere av påhengsmotoren for å komprimere en blanding av drivstoff og luft i en eksplosiv blanding. En varm gnist driver stempelet nedover, noe som igjen fører til at hoved veivaksel for strøm. Stemplet må da stige til utvise avgasser, komprimere og sende et nytt arbeidsslag. De stempler, ringer og ventiler må danne en perfekt forsegling mens du gjør dette, eller kompresjon minsker og dårlige resultater.

 Ting du trenger

 Engine servicehåndboken

 Coat sønn suspensjon

 Tang

 Socket sett

 Ratchet Wrench

 Penn og papir

 Komprimering måler

 Avslutningstasten

 Assistant

 Momentnøkkel

 Instruksjoner

 Sikre båten på brygga eller dock hvis du utfører denne testen i vann. Plasser den manuelle tilt motoren eller elektrisk kompensasjon i hele ned, vertikal stilling. Hvis du har en nøkkel i tenningen ledningen, trekker du det. Ellers koble hovedtenningsledning deretter bruke en socket for å fjerne den negative batterikabelen fra batteriet. Steng drivstoffkranen.

 Unclasp låses til toppen tilfelle av motorpanseret, eller benyttes en mansjett for å fjerne boltene, i henhold til festene. Sett dekselet til side. Hvis du har en multi-sylindret motor, fjerne alle tennplugg sønn råd stearinlys. Bruk tang til å bøye deler av kleshenger ledning til å holde hver ledning kontakt og jorde de andre endene av kleshengeren seksjoner for motorblokken. Bruk en socket og skiftenøkkel for å fjerne alle motortennplugger.

 Skru slangeadapteren til en kompresjonsmåler i tennplugghullet. Stram adapter med en slutt-tasten, men ikke for stramt. Hvis motoren har en elektrisk starter, midlertidig koble den negative kabelen fra batteriet for hånd, koble kontakten på tenningskabelen og sett nøkkelen snoren. Sørg for at choken er av.

 Ha en assistent vri nøkkelen til posisjon "Start", slik at motoren roterer mens du holder gassen helt åpen stilling. Kjør motoren i fem til syv ganger og stopp. Les psi på måleren og ta det opp med en penn og papir. Fjern kompresjons måleren skrus inn i følgende sylinderen og gjentar samme fremgangsmåte. For en pull-ledning starter, må du trekke i tauet fire eller fem ganger for hver sylinder og registrere psi.

 Vennligst ta kontakt med utleier under seksjonen for kravene til komprimering spesifikasjonen for utenbordsmotoren. Den psi liste i manualen vil være den minste tillatte antallet for motoren din. Dersom en av sylindrene i motoren faller under 15 psi, er det nødvendig kompresjon i sylinderen mangel, noe som fører til slitte ringer, en dårlig ventil eller slitte ventilseteflater.

 Fjern kleshengeren sønn stearinlys sønn kontakter. Skru lysene i sine respektive sylindere og første trekk med socket og skiftenøkkel. Se i bruksanvisningen for riktig antall dreiemoment på pluggene og skru dem med en momentnøkkel.

 Skyve dem tilbake stearinlys sønn på tuppen av stearinlys sønn, et hjørne gummistøvler bestemt. Stram den negative batterikabelen med en stikkontakt. Sett på saken og knipse de panser festene. Vri kranen retur drivstoff velgeren og erstatte nøkkelen snoren.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha