Hvordan søke til stillingsannonser på nettet

Vil du vite hvordan du skal søke jobb på internett? Det er veldig enkelt. Følg instruksjonene på elanuncio sysselsetting. Selskaper ignorere søkerne ikke følger instruksjonene. Hvis annonsen står det sendt et brev, skriv en og sende din CV. Hvis annonsen sier henvende seg direkte til arbeidsplassen, gjør det. Når stillingsannonsen sier det er bedre å sende din CV i en PDF-fil, ikke send et Word-dokument.

Hvordan arbeidsgivere aksepterer jobbsøknader:

- Direkte på nettsiden til selskapet.

- Via e-post, til en e-post fra noen i HR eller e-post til en person i selskapet.

- Fra en portal for jobber som

- Ved post.

Følg instruksjonene som finnes i anvendelsen av sysselsetting. Holde oversikt over hvilke jobber å søke arbeid, slik at du kan bedre håndtere din jobbsøking.

Internet jobbsøknader

Når bedrifter ønsker kandidater til å søke direkte på nettsiden til selskapet, har du sannsynligvis nødt til å fylle ut et elektronisk søknadsskjema stedet for å sende din CV. Det er fordi selskapet bruker et innkjøpssystem som automatisk sporer kandidatene fra tiden før de er ansatt av selskapet.

Den enkleste måten å fullføre disse programmene er å kopiere og lime inn informasjon fra din CV til søknaden. Hvis det er et alternativ til å laste opp din følgebrev, skrive et brev, og deretter legge den til boksen.

Hvordan Følg

Sporet når den brukes til en jobb på nettet kan være litt vanskelig. Mange selskaper gir ikke kontaktinformasjon for noen i selskapet fordi de ikke ønsker å bli bombardert med telefonsamtaler og e-poster. Selskapet primært kommer til å spore de kandidatene som betyr mest for deg, og ikke trenger å forholde seg til resten av dem.

Det er en skole med tanke på at tror at kandidaten må finne en kontaktperson i selskapet og holde oversikt over din søknad, uansett hva som vises i stillingsannonsen. Jeg tror ikke dette er fornuftig. Bedre å ha respekt for viljen til arbeidsgiver, og hvis annonsen sier ingen samtale, så gjør ikke det. I motsetning sporing bjelke e-post en uke eller å ha søkt etter å ha sendt sitt materiale for å bekrefte at arbeidsgiver har mottatt dokumentene riktig.

Følgende synkronisering

Når du spore via post, sende en melding en uke eller to etter søknad. Med mindre returmeldingen anta rekruttereren eller ansette manager mottatt. Under ingen omstendigheter selskapet sende store e-poster.

Hvis sporing er gjort av telefonsamtalen, prøve å ringe tidlig på morgenen. Folk er mer sannsynlig å få samtalen før de er fanget i en arbeidsbelastning. Igjen, ringe en uke eller to etter søknad.

Når du ikke får et svar

Dessverre er mange arbeidsgivere er svært dårlig på sporet. Jeg kjenner folk som har sendt hundrevis av igjen og bare få noen svar. Hvis du ikke får svar snart etter påføring, spor, og hvis ennå ikke fått noe svar, så glem det.

Trenden er at selskapene følger ham bare til kandidater som er interessert. Tidligere kandidater har mottatt et brev eller postkort der de ble fortalt at jobben ble fylt. Nå er du heldig hvis du får en e-post. En del av grunnen er at med bruk av Internett til å søke etter ledige stillinger, selskaper får mange flere søknader per jobb, og er vanskelig å kontrollere så mange søknader.

Hvis du har noen tilknytning til selskapet, spør vedkommende om du kan sjekke status på din CV. Vedkommende kan også gi deg en nærmere titt, og få hjelp, selv om det er irriterende når du investerer mye arbeid å skrive brevet og tror jobben er perfekt for deg. Dette er innholdet i jobben søk virksomheten, god eller dårlig, det er slik det fungerer.

Ikke stopp og forventer ikke

Det er en fare når du stoppe og vente å se etter sending flere CVer hva som skjer etter at du får flere jobbintervjuer, og da virker det som å få en jobb. Faren er at du ikke vet sikkert at du har en jobb før det er endelig tilbud.

En kandidat med hvem jeg jobbet gjorde en veldig god jobb i å implementere en rekke potensielle arbeidsplasser. Hun planlagt intervjuer i første og andre runde, og generelt gjorde alt rett. Så tenkte han at han hadde en avtale med et selskap, som falt intervjuer med andre selskaper og sluttet å sende din CV.

Det han hadde var ikke et tilbud. Det var en vag e si at selskapet er interessert i å ansette henne. Det var ingen omtale av lønn, ingen fordeler, ingenting bestemt at det skal tolkes som en jobb som tilfredsstiller dine krav. Jeg tok to uker å få en real deal med lønn fastsatt ansette manager. Det var ikke engang i nærheten av hva hun hadde forventet og var ikke å få en lønn som hun ville akseptere under noen omstendigheter.

Moralen i historien er holde plugging unna, på jakt etter arbeid, søke jobb, intervju, før du har en skriftlig tilbud fra et selskap. Det er da du kan vurdere ansatt.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha