Hvordan teste en viftemotor kontrollmodul

 Det er veldig frustrerende å få i bilen på en kald vintermorgen, slå på varme og hører ingen fan. Eller slå på klimaanlegget på en 90 graders dag og høre uten en fan. Det er flere mulige årsaker til en motor ute av funksjon fan; det tar litt detektivarbeid for å finne ut den mulige årsaken som er den skyldige. En defekt viftemotor kontroll modul er en mulig kilde til en motor som ikke er drifts fans. Fremgangsmåten for å finne ut om modulen er problemet er ganske enkel.

 Ting du trenger

 Voltmeter eller multimeter

 Instruksjoner

 Finn sikringsskap som inneholder viftemotoren av sikringen og sikring bekrefte dette. Hvis sikringen er ille som å ha en ødelagt filament eller korroderte tilknytningspunkter, skifte og teste oppvarming / aircondition igjen. Hvis sikringen er OK, gå til trinn 2.

 Vri tenningsbryteren og slå klimaanlegget for å kjøle det maksimale. Ved hjelp av voltmeter sonde, å teste spenningen i garnet går inn i motorviften kontrollmodul. Hvis spenningen er "0" eller meget lav, er det problem som forekommer før modulen. Hvis spenningen er bra, om 12V, gå videre til trinn 3.

 Ved hjelp av voltmeter sonde, teste spenningen på kontakten til viftemotoren. Hvis spenningen er "0" eller svært lav, kan kontrollmodulen viftemotoren være dårlig. Hvis spenningen er tilfredsstillende på motorkontaktene blåser, om 12V, er modulen OK, men viftemotoren kan være dårlig.

 Hint

 Noen bilmodeller har mer enn ett sikringsskap. Konsultere bruksanvisningen for plasseringen av alle sikringsskap. Sjekk ledninger brutt du trekke strøm til og fra motorkontrollmodulen og blåseviftemotor.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha