Hvordan tolker jeg mine kolposkopi resultater?

 I løpet av medisinsk undersøkelse er kjent som en colposcopy blir væske tilført til livmorhalsen eller livmorhalsen, slik at på stedet en unormale celler som blir tatt under colposcope og en liten vevsprøve eller biopsi. Legen, en pasient med en gang om eventuelle unormale celler som sto overfor, men hvis ikke, colposcopy resultatene vi har fått senere bør alltid diskuteres med en medisinsk faglig. Resultater beskrive typiske unormale celleforandringer, som kan variere fra mild til alvorlig dyskaryosis og hvor mye av tykkelsen på livmor huden påvirkes av denne celleforandringer. CIN 1 påvirkes til en tredjedel av tykkelsen, mens CIN 3 innebærer at den fulle tykkelsen av huden av livmorhalsen inneholder unormale celler, men dette er ikke den samme som livmorhalskreft. Mens en CIN skal kontrolleres, CIN 2 og 3, vil behandlingen være nødvendig for å fjerne de unormale celler.

 Vanligvis colposcopy Resultatene viser mild dyskaryosis og CIN en CIN eller cervical intraepitelial neoplasi, er en diagnostisk begrep som brukes for å beskrive unormale celler i livmorhalsen som beskriver ikke kreft, men har potensial til å bli kreft i fremtiden. Behandlingen er ikke alltid nødvendig for en CIN, fordi det er mulig å vende tilbake til det normale, cellene selv, og er gjort i de fleste tilfeller. Etter en diagnose av en CIN, fortsetter pasienten som skal overvåkes ved jevne avtaler colposcopy fordi tilstanden kan noen ganger utvikle seg til CIN 2 eller 3.

 Når colposcopy resultater viser moderat eller alvorlig dyskaryosis og CIN 2 og CIN 3, er cellene sannsynlig å være normal og nødvendig behandling. Dette er muligheten for utvikling av livmorhalskreft, som kan oppstå hvis unormale celler forble ubehandlet i noen år forhindres. Resultatene betyr ikke at livmorhalskreft er allerede til stede, og en lege bør være fornøyd med å forklare dette til hans skisser og mulige behandlinger for pasienten.

 Det finnes en rekke behandlinger etter colposcopy resultatene demonstrerer CIN 2 CIN eller 3. Prioriterte behandlingen kan variere avhengig av lege eller klinikk og i hvilken grad cervixuteri er involvert i de unormale celleforandringer. Laser behandling kan brukes til å ødelegge områder av unormale celler, eller cellene kan bli frosset for kryo- eller brent bort via såkalt kald koagulering teknikk. Stor løkke eksisjon av overgangssonen eller LLETZ, bruk av en trådløkke som består av en elektrisk strøm passerer. Dette kan brukes til å skjære ut under lokalbedøvelse deler av livmorhalsen, hvor unormale celler.

  •  Under en colposcopy, til væsken påføres på cervix hjelpe sted unormale celler når det betraktes gjennom colposcope.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha