Hvordan unngå analyse lammelse

 En organisasjon som bremser inngåelse av en beslutning er for lang er mest sannsynlig fanget i analysefasen. Hvis du vil spørre hvorfor en avgjørelse ikke ble gjort, grunner du vil, du vet, "Det er ikke nok informasjon,"; "Forholdene endrer seg raskt,"; eller "Vi har for mange alternativer å velge mellom." Resultatet? Ingen avgjørelse er tatt eller ikke er et alternativ som velges.

 Bedrifter og mennesker befinner seg i denne situasjon for noen grunner:

  •  De tenker på og analysere informasjonen, opsjoner, eller konsekvensene av vedtaket.
  •  De opererer fra en underliggende frykt for å gjøre feil.
  •  De er helt overveldet av usikkerhet eller indre kaos av for mye endring.
  •  De enten ser ingen klare alternativ eller altfor mange alternativer å velge mellom.

 Ikke en beslutning som bør være trykket som gir arbeidstakere, som fører til konsekvenser som stressrelatert sykdom, frustrasjon, lav moral og dårlig ytelse. Ikke bra. I denne situasjonen, har ansatte mistet tillit i selskapets intuitive intelligens.

 Hvordan flytter du fra analyse lammelse? Hva kan du gjøre for å gjenopprette ansattes moral? Begynne med å innse at forholdene er i stadig endring. Å gjenvinne kontroll og rydde banen som lar deg gjøre konkrete vedtak og handlingsplaner, følger disse forslagene:

  •  Identifisere beslutninger enkel og klar til å gå, og iverksette tiltak. En liten suksess vil bygge momentum, og disse lave stakes, lav risiko avgjørelser er ikke vanskelig å gjennomføre. Så ta handling på dem.
  •  Legg en beslutning på en gang. Begrenset til en beslutning om gangen gjør røyken med forvirring og frustrasjon. Løse et problem, og deretter gå videre til neste.
  •  Få et nytt perspektiv på de beslutningene i spørsmålet. Spør noen utenfra utstyret han eller hun ville gjøre. Eller endre miljøet for å se avgjørelsen i en annen sammenheng.

     Forskning viser at mer informasjon ikke nødvendigvis betyr bedre beslutninger. Nøl med å ta avgjørelsen, fordi du ikke har den absolutt beste informasjonen er en felle. Det betyr at du må være perfekt eller høyre er nødvendig. Unngå.

  •  Tillit til deg selv og dine kolleger. Arbeider fra et fundament av tillit er mye lettere enn å jobbe fra en base av frykt. Jada, kan det kreve en porsjon tro, men la gå av nøling og gå videre. Selv om litt forvirrende i begynnelsen, når du ta gradvis trinnene, kan du bidra til å bygge momentum og gjenopprette tilliten, og snart ting få rulle igjen.

 Analysen er ikke dårlig eller bra. Det er bare en måte å tenke på. Det finnes andre måter å tenke på, hver med en annen fordel. Analyse reduserer. I analytisk tenkning, vil bildet demontere. Men i et forretningsmiljø der dominerer kompleksitet og mangfold, store bildet tenkning er nødvendig. Av denne grunn kan analytisk tenkning ikke være det beste alternativet. Fleksibilitet er nødvendig.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha