Hvordan vet jeg når en Chevrolet Venture trenger nye sjokk

 Chevrolet Venture, som de fleste minivans, samlet i benytter MacPherson suspensjoner og frontdempere for bakhjulsopphenget. Hvis du har 50000 eller mer miles på kilometertelleren og har aldri erstattet støt eller struts, ville dette være tiden. Sjokk og struts ta store hits og slitasje sakte. Av denne grunn, den viktigste motoren på Venture tilpasser seg små endringer i fremgang med suspensjonen som tiden går. Diagnostisere om suspensjonen er dårlig eller ikke er noe folk flest ikke anser mindre det er en stor støy eller plutselige kjøretøy håndterer annerledes. Sjokk og struts bør kontrolleres ved hver service. og hvis du opplever symptomer på din Chevy Venture, ikke vent. Sjokkere og spankulere svikt kan føre til mer kostbare reparasjoner på dekk og fjæringskomponenter i Venture.

 Ting du trenger

 tar område

 Bukker

 Lug Wrench

 Momentnøkkel og socket

 Instruksjoner

 Test Venture. Tegn å være på utkikk etter under en prøvetur er overdreven sprett eller svaie når du går over humper. En hul lyd indikerer støt eller spankulere kan være bunnen og ikke sprette på riktig måte. Ta noen krappe svinger med risiko for følelsen svaie kontroll. Hvis det føles ubehagelig, som om hun kunne bytte uten bremser, kan suspensjonen være svært lav. Trinn på bremsene vanskelig å komme til en bråstopp. Sjekk dreven rock og tilbake eller lengre svar nedleggelse. Enten kan være en indikasjon på sjokk eller struts svekkede eller begge deler.

 Jounce hjuloppheng foran og bak. For å gjøre dette, parkere Venture på et flatt underlag og knele på støtfangeren foran med et kne. Overfør din kroppsvekt på kneet og kontinuerlig sprette opp og ned TSX. Slipp vekten fra kneet og tilbake bort fra Venture, men ta hensyn til hvor mange vendinger rebound oppstår. Over to returer indikerer en svekkelse suspensjon. To er akseptabelt, men hvis tre eller flere er til stede, er det på tide å endre avstandsstykker. Utfør den samme funksjonstest på bakhjulsopphenget for testing av sjokk.

 Anmeldt side til side bevegelse mens du utfører funksjonstesten. Mens støt eller struts ikke kan sprette opp og ned mer enn to ganger, kan de overføre støt gjennom foran og bak. Med andre ord kan hvert støt eller avstiver sprette bare to ganger, men vekselvis. Dette kan være et tegn på suspensjonen blir svak på at aksel.

 Inspiser dekk foran og bak. Kjører hendene gjennom slitebanen område av flatt dekk. Først gå til høyre og deretter til venstre. Et hakk eller cupping av slitebanen kan indikere en lav suspensjon. Dette er forårsaket av overdreven rally. Opphengs overføringer spretter den eneste komponenten i kontakt veien og veien døren ujevnt dekk.

 Inspiser visuelt sjokk og struts. Fjern forhjulene få en bedre oversikt over de fremre struts. Løsne hjulmuttere med en lug skiftenøkkel, løft fronten på venture med jack. Suspendere risikoen på stearinlys. Fjern lug nuts og hjul. Inspiser skaftet av hver etappe for å avgjøre om det er oljelekkasjer til stede. En annen indikasjon på at skitt eller sand veien belegning av stammen av spjeldet. Dette tyder på at benet lekkasje av olje og sand og skitt fast til oljen.

 Sjekk de øvre og nedre avstandsstykker tilkoblinger. Avstandsstykkene er forskjellige slike sjokk de settes sammen til spiralfjær og festet front styringsgruppen knoke. Bare sørg for at avstands boltene er stramme og de øvre sverd festene er stramt.

 Skru hjulet hjulmutrene til 100 fot-pounds.

 Løft bakhjulsoppheng, men i stedet for å fjerne dekk, kan du krype under for å inspisere sjokk aksler medielekkasjer og ødelagte eller løse støtdempere. Også inspisere sjokk foringer.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha