Hvorfor er "John Doe" som et navn som brukes for en anonym person?

 Bruken av "John Doe" for å nevne anonyme eller uidentifiserte mennesker som stammer fra det 13. århundre i England, da navnet ble først brukt i juridiske dokumenter for å beskytte identiteten til vitner. Konseptet med en falsk alias i juridiske dokumenter er faktisk veldig gammel; Romerne, for eksempel, hadde sin egen versjon av "John Doe" for bruk i rettssaker. Dette navnet ble trolig opprinnelig valgt fordi det er lite påtrengende; hver nasjon i verden har sin egen regional variant av "John Doe", fra Mou Mou i kinesisk til Fulan Fulan ibn al-Fulani på arabisk.

 Det finnes en rekke grunner aliaser. I det første tilfellet, "John Doe" er brukt for noen som ikke kan identifiseres som et mord offer eller vitne til en forbrytelse som ikke har kommet frem. Generelt opplysninger som kan identifisere personen til å bli utgitt i håp om at noen kan identifisere ham, slik at politi til "John Doe" drop og bruke ekte navn på personen. Bruken av en uuttalt navn lar folk til å fokusere på effektiv identifisering av egenskapene til offeret, mens et alias som «Jacob McNamara" ville distrahere og potensielt forvirrende.

 Dette alias er også brukt i rettssaker for å beskytte noen som ikke vil bli identifisert. Disse aliaser er ofte brukt i straffesaker hvor noen er bekymret for represalier, for eksempel, og medlemmene av juryene blir noen ganger referert til som John Does i diskusjoner om straffesaker, slik at de kan identifiseres og legges under press. Dette navnet brukes også når en persons navn ikke er relevant for en sak. Aviser bruker også John Doe til folk som ikke kan identifiseres lovlig som å beskrive voldtektsofre.

 Folk bruker også John Doe som plassholder navn, for å referere til noen som faktisk ikke eksisterer. For eksempel kan en advokat være en hypotetisk situasjon der en John Doe å forklare hvorfor hans eller hennes sak i retten eller å styrke et argument i øynene av en jury må aksepteres sitat. Noen kan også si at en film kan appellere til en John Doe, som betyr at det ville møte smaken av en vanlig eller gjennomsnittlig person.

 John motstykke er Jane, en ukjent kvinne eller ung kvinne. Babyen Doe er en baby eller svært unge ukjent person, og navnene Roe, Smith, Jones, og Noakes noen ganger brukes i kombinasjon med navn som John, Joe og Jane blande ting opp litt. Noen mennesker aliaset "John Citizen" eller "Joe Blow" også brukes til å beskrive en gjennomsnittlig eller vanlig individ; Politisk retorikk har ofte en mytisk John Citizen, for eksempel.

  •  "John Does" er ofte ofre for drap, som må identifiseres.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha