Hvorfor er så mange Orphan Helter og superhelter?

 Et felles tema i skjønnlitteraturen, mytologi og selv i vestlige religiøse kontoer ideen om foreldreløse helter og superhelter. Moses er igjen i en kurv, vokser Hercules opp uten sin far, og Buddha avviser hans familie liv for et liv i fattigdom. Eventyr introdusere oss barn av fraværende fedre og grusomme pleiere som har erstattet sine mødre, Askepott, Hans og Grete, og Snow White. Fiction er en stor del av avstamning av David Copperfield, Pip fra Store forventninger, Tom Sawyer og Huck Finn, Anne Shirley, Jane Eyre, og noen konto kong Arthur. Strips tilby foreldreløse helter som Batman, Spiderman, Superman, mange av X-men, eller dine karakterer i mer moderne fiksjon i filmer og bøker som Harry Potter, Frodo Baggins, Baudelaire-barna, Luke og Leia Skywalker merkevarer.

 Hva er hensikten med å skape så mange foreldreløse helter og superhelter, og hva er tanken på barn brakt opp i mindre enn ideelle forhold bør gi til publikum? Det finnes en rekke tolkninger av denne arketypen. Den ene er den tradisjonelle Joseph Campbell og jungiansk tolkning av reisen av helten.

 Manglende foreldre, være helter og superhelter regnes som "barn av verden." Når du tenker på det komplekse forholdet mellom barn til familien, er det ganske lett å forstå hvordan fravær av en eller begge foreldre å frigjøre barnet fra familieforpliktelser som ville kanskje ikke skape den beste drama. De ovennevnte eksemplene gir en følelse av de ulike typer reiser som barn eller voksne kan være, men en konsekvens av å tjene verden i stedet for ett sett av foreldrene er det hyggelig "foreldre verden" kan gjøre for å redde den. Etter å ha reist seg, og for å bli frigjort av en stor del av det komplekse forholdet fra barn til foreldre, være helter og superhelter er i mye større frihet til å kommunisere med verden på en større skala, og de kan se på verden som en overordnet og alle hennes innbyggere som familie. Ved å avslutte dette, mange helter og superhelter med en stor familie de skal spare.

 Noen spiss søker bare et hjem og en familie. David Copperfield vil finne dette med sin tante, Jane Eyre med kusinene og deretter hennes ekteskap med Mr. Rochester, og Anne Shirley finne familie og kjærlighet med hennes adopterte foreldre, Matthew og Marilla Cuthbert. Askepott og Snehvit flykte ved å gifte seg med onde stemødre. Andre, spesielt superhelten "kastet" er egentlig aldri gitt familien i tradisjonell forstand. Faktisk, selv om hun kan ha sterke bånd med venner, eller omsorgspersoner, de prøver hele tiden å bevise verdighet til verden, og er desperat for folk i dem er ikke frelsende hånd om. Tenker på Peter Parker ønske om å redde sin tante May, spesielt etter å ha mistet sin siste farsfigur, onkel Ben.

 Noen spisse helter og superhelter nødvendigheten av å videre historier er så fastlåst i å redde verden, kan de aldri lage en betrodd familieenheten. Dette gjelder særlig for det meste av tegneserie superhelt. Verden trenger konstant sparing, og dette fører til manglende evne til å ha familier av sine egne barn. Andre, for eksempel Harry Potter og Luke Skywalker er i stand til verden kaste sine barns status vil bli tett involvert med familiene til sine egne å gjøre, men bare når faren passert.

 Du kan også pekt evaluere helter og superhelter som et middel til frykt, ensomhet og uavhengighet vektlegges. Tegneserie super helten typen er vanligvis den som alltid har til ansikt, eller i hvert fall mesteparten av tiden. Spesielt når en slik helt har å forholde seg til døden av de drepte foreldrene hans oppgave i livet er å skape en tryggere verden for å skape for andre barn. Tap av enda en av foreldrene kan være dypt traumatisk og alltid endre et barns liv, og superhelter kan gjøre alt i deres makt for å unngå denne skjebnen for de andre barna. Empati for lidelse og et ønske om å avslutte eller hindre øker for andre.

 Dessuten er det den faktoren av hvordan helter og superhelt kan isoleres fra det felles eksistens ved foreldrenes tap. De har ikke opplevelsen av å vokse opp med kjærlige foreldre, så de er ikke helt deltagende i deres verden. I stedet er de utenfor, og ofte har den sjeldne innsikt fra å observere verden fra en helt annen perspektiv.

 Det er en god idé å vurdere hvorfor vi ser så ofte uttrykt dette temaet. Kanskje disse foreldreløse eller dårlig parented barn vi ser som til slutt vår egen. De kan være barn i verden ikke bare, men kan tilhøre en leser.

  •  Myrdet slektninger er et felles tema med superhelt opprinnelse historier.
  •  Orphan helter og superhelter kan appellere til et bredere spekter av lesere.
  •  Orphans som ble gi leserne håper at folk kan overvinne konfliktsuperhelter.
  •  Catwoman ble omtalt i Batman tegneserier.
  •  Orphans har mer frihet til å samhandle med verden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha