I Sport, er hva tapering?

 En av de verste feilene til en idrettsutøver kan gjøre er å over-tog. En langdistanseløper ville aldri kjøre 26 miles på dagen før vi går i Boston Marathon, og en vektløfter i OL ville aldri løfte vekter verden natten før konkurransen begynte. Når gjennomgår et intensivt treningsprogram for en kommende konkurranse, utøveren og hans eller hennes coach vil ofte sette i gang en praksis som kalles smalner flere dager eller uker før arrangementet. Tapering innebærer en gradvis reduksjon i krav til opplæring slik at en idrettsutøver hans eller hennes kropp for å komme seg fra stress.

 Tapering er ikke bare om å redusere belastningen på slitne muskler av en idrettsutøver, er det også om at alle systemer av utøveren til å komme seg etter intense treningsøkter. En sprinter raske rykk nerver og muskler, for eksempel, kan trenge noen dager med hvile, for å håndtere kravene til den kommende konkurransen. En langdistanseløper treg rykk nerver og muskler, men kan ta flere uker å fullt igjen før et løp. Ulike typer utøvere krever ulike tapering perioder fordi de brukte ulike muskler og nerver grupper i konkurransen.

 Praksisen med innfasingen er en vanskelig balanse mellom en gunstig restitusjonsperiode og en potensielt ødeleggende tap av fitness. En coach må være i stand til å vurdere tilstanden til en idrettsutøver etter intens trening og beregne en passende nedtrapping av tid. Generelt er de fleste idrettsutøvere konisk begynne alt fra 3 uker til 3 dager for en kamp, ​​avhengig av kravene fra sporten. Sport hvor utholdenhet eller styrke generelt krever en lengre smalner periode enn sport hvor hurtighet og smidighet. Avsmalning ikke alltid bety en fullstendig pause fra trening, men det betyr en tilbakevending til en lettere regime.

 Den ideelle smalner periode gir utøveren til å gjenopprette fra stress og belastning av intensiv trening, men ikke å være state of the konkurranse. Tapering er en vanlig praksis blant løpere, fordi de ikke ønsker å være starten på et løp med "tunge bein" forårsaket av overtrening. Andre idrettsutøvere ønsker på toppen av formen hans i kampen begynner. På elitenivå atletisk konkurranse, inkludert OL, kan forskjellen mellom første og andre plass bokstavelig talt være et spørsmål om riktig timet utfasing.

  •  Som mange idrettsutøvere, olympiske sprint kutte ned på treningen rett før et løp.
  •  Etter en intens treningsøkt, idrettsutøvere trenger å gjenopprette sine systemer.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha