Kamelene slipper ut mindre metan enn kuer og sauer

Kamelene slipper ut mindre metan enn kuer og sauer

Drøvtyggere er store produsenter av metan. Faktisk er det anslått at gjennom fordøyelsesprosesser, disse dyrene, blant dem er kyr og sauer, forårsaker bare 20% av alle utslipp av denne kjemiske forbindelsen, en gass som bidrar til global oppvarming.

Faktisk, redusere dem er en av de viktigste punktene på agendaen for global handling for bærekraftig jordbruk, et initiativ av Food and Agriculture Organization som søker forbedringer i avl og utmark ledelse og gjødsel; alt dette, for å forsøke å eliminere opptil 30% av kjente enteriske metan.


Nå et team av forskere fra University of Zurich og Federal Institute of Technology i samme sveitsiske byen, har studert hvordan det samme fenomenet oppstår i camelids, for eksempel alpakkaer, kameler, lamaer eller kameler. Og er det ikke være sanne drøvtyggere, disse planteetere har også flere mager og, som dem, gulpe opp maten de spiser for å gå tilbake til å tygge.


Ifølge disse ekspertene, i absolutte termer, kameler av kroppen hans utvise mindre metan enn drøvtyggere av tilsvarende størrelse. Men i begge tilfeller produksjonen av gass svarende til mengden av konverterte mat. Metabolisme, indikerer, i dette tilfelle spiller en viktig rolle. "Som i kameler er lavere, de trenger mindre mat og slipper ut mindre metan enn innenlandske drøvtyggere" sier veterinæren Marcus Clauss fra Universitetet i Zürich.

Disse dataene ikke bare forklare hvorfor trives i ørkenen eller fjellområder hvor ressursene er knappe, men kan brukes til å forbedre husdyrhold i områder hvor disse dyrene er i overflod, for eksempel Midtøsten, Australia eller andre land i Sør-Amerika.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha