Klippe og vedlikeholde plener - så vi går rett

Klippe og vedlikeholde plener - så vi går rett

Top Tips for en sunn plen

Egen hage. Et sted å slappe av, å dyrke sine egne grønnsaker og frukt og sløve i sommer på plenen. Eller for å feire en grill, for å bygge et basseng eller, eller, eller ... Hagen som en del av livskvalitet. Hva er selvinnlysende i distriktene, er i den tett befolkede byområde er det sjeldent unntak. Den som har privilegiet av en privat hage, ville det ha som vakker i sin lille oasen. Hva vokser i bedene, er en smakssak. Likeledes, hvis det er noen flekker. Men siden noen opt for en kinesisk rock garden, tar vanligvis en gressplen, en brorparten av hagen. Og som ønsker å være godt vedlikeholdt. Ellers viser han raskt nakne eller brune flekker, i stedet for en frodig grønt og tett vekst.

Følgende tips vil hjelpe deg i å velge den riktige frø og riktig hagestell. De som velger bre og uklippet plen, støtter absolutt det økologiske mangfoldet i hagen sin. Som en couchette eller lekeplass slik vill gress er neppe å bruke.

Myten om den "engelske plenen"

Hvis en gressfrø med navnet "English plenen" tilbys i hagen eller hjemme forbedring butikken, som er åpenbart misvisende kunden. Norsk plen du kan ikke kjøpe. Det faktum at navnet er nå regnet som selve symbolet på den vakre og velstelt plen, har den enkle grunn at engelskmannen har alltid okkupere en ledende rolle i dyrking av grønt. De er de ukronede kongene av hagestell. I tillegg er de klimatiske forholdene i England er optimalt å vokse en topp plen.

Hvem er i situasjonen for å skape en helt ny plen, bør du holde deg unna billige frøblandinger. De inneholder vanligvis en høy andel av frø av grovfôr gress for beitedyr. Mens dette vokser raskt, men like raskt fortrengt de langsomt voksende plen gress. Som et resultat av gresset på slutten av sommeren store hull i hvilket løvetann og kløver kan kolonisere.

Som for frøprodusenter ingen juridiske retningslinjer for navngiving av deres produkt eksisterer, begreper som «knuse motstandsdyktig", "easy-care" eller "varig" meningsløse. Det er bedre om man er avhengig av betegnelsen RSM på pakken. Det representerer den kvalitetsstandard for gressfrø. Således, for eksempel, RMS 2,3 merking for "bruk torv gress".

Det viktigste vedlikehold: klippe plenen

For å få en ren og sunn plen, er regelmessig klipping avgjørende. Her er de gylne regler for klipping:

Skarpe kniver, høy hastighet

I tyske hager hovedsakelig kommer såkalt roterende klipperen for bruk. De slo med horisontalt roterende knivene fra gresset. Skarpere bladet, jo renere kutt. Om vinteren bør du bruke klippingen pause for å la slipe kniven på et autorisert verksted. En høy hastighet på gressklipperen motoren bidrar sterkt til et rent kutt.

Klippe en gang i uken

Dette er en retningslinje. I perioden med sterk vekst i gresset i mai og juni, kan det gjøre perfekt forstand, ofte for å klippe. Klippe frekvens avhenger også på plenen steder. Mens kvalitet plenen et gjennomsnitt på 2,5 centimeter per uke er økende, kan koste steder, for eksempel "Tiergarten", ned ca 3,5 centimeter per uke.

Ikke tråkk på uncut nettsider

Når klippingen bør du flytte bare på den allerede meiet området. Nedre sparket gress avhenger bare langsomt, og kuttet er ujevn.

Den optimale klippehøyde

Den optimale klippehøyde på plenen bruk er fire centimeter. Avvik fra en halv centimeter opp eller ned er ikke et problem. I mange gressklippere er ikke en indikasjon på centimeter klippet lengde for å finne. Hvis bare ulike klippenivåer er gitt på klipperen, bør du klippe et lite område og måle den med en linjal.

Den "en tredjedel regelen"

Denne regelen angir at ikke mer enn en tredjedel av stilklengde bør være avskåret på en gang. Kuttes mer, plenen gjen vanskeligheter disse. Som et resultat, er gresset full av huller og kan brenne lettere i varmt vær. Hvis plenen en gang bli svært lang, bør det klippes i etapper. Alltid ta hensyn til "en tredjedel regelen".

I skyggen, i høst og i tørr cut mindre

For å kunne drive den nødvendige fotosyntesen, må plenen tilstrekkelig grønn masse. I skyggeområder stilkene derfor bør være omtrent en centimeter lengre enn på steder med direkte sollys. Det samme gjelder for høsten, når solen intensiteten avtar. I alvorlige hetebølger og tørke lengre gressblader kan skygge jord bedre og beskytter mot dehydrering.

Ikke klipp på våt veibane

Når det er vått, kan gressblader betydelig dårligere rent. Videre klumpet seg utklipp og er ikke helt absorbert av catcher av gressklipperen. Endelig kan forårsake alvorlig gressklipper synke inn i fuktig jord og skade delikat torv.

Klipp skråninger på tvers

På fyllinger bør alltid klippe på tvers av skråningen. Kuttet er ensartet og torven ikke er skadet på grunn av ujevnt underlag av gressklipperen. Samtidig beskytte deg mot skader forårsaket av slips av en gressklipper.

Tilleggs hagestell

Gjødsle plenen

Hvis gresset gulaktig misfarging og bred gjør ugress, må plenen snarest en passende gjødsel. Forhandlerne sørger for en variasjon anordning.

Vanning plener

Som i hvor stor utstrekning en plen må vannes ofte og, selvfølgelig, avhenger i stor grad av været. I den varme og tørre sommermånedene skal vannes en gang eller to ganger i uken for mangel på nedbør. Plenen under trær som trengs på grunn av konkurranse med trerøtter mer vann. Plen i skyggen krever mindre vann fordi fordampningen er mindre her.

Scarify plener

For å beskytte plenen foran tekke, er bruken av en plenlufter tilrådelig. Han slapper på gresset med vertikale kutt og fremmer ventilasjon mellom stilker. Minst en gang i året, fortrinnsvis i mars denne behandlingen bør gjennomføres. Ikke bekymre deg - det litt ramponert utseendet på plenen etter fresing går bort av seg selv. Den beste tiden er etter klippingen og før gjødsler plenen.

Forhåpentligvis disse tipsene er nyttig for gartnere blant dere. Du har fortsatt andre tips eller forslag? Hver supplement er velkommen!

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha