Koble til Oracle Database 12c bygging

 12c en Oracle databaseforekomsten er ikke mye bra hvis du ikke kan koble til det. Etableringen av en pålitelig, vedvarende og sikker tilkobling til databasen til kunden er viktig.

 Oracle Net er støttet av

  •  Database Administrator Kontrolllytter prosesser
  •  Klient- og serversiden konfigurasjonsfiler
  •  -Kommandolinjeverktøy
  •  Valg GUI styringsverktøy

 Tilkoblinger kan være i databasen gjennom flere lettere ikke-Oracle protokoller som ODBC eller JDBC.

 Lokal vs eksterne tilkoblinger til Oracle 12c

 Forbindelser i databasen kan være en av to typer:

  •  Lokal: En lokal tilkobling fra samme server database og bruker ingen database lytteren prosessen.
  •  Remote: Alle andre tilkoblinger fra utsiden databaseserveren eller fra serveren ved hjelp av lytteren sine eksterne tilkoblinger. Den enkle måten å finne ut om en ekstern bruker kobler seg er som jeTNS_ALIAS i tandemskjermen.

 Kommunikasjon Flow med Oracle 12c

 Tilkoblinger til en Oracle database vanligvis kommer over en kunde ligger unna database; via et nettverk infrastruktur; databaseserveren; gjennom en database lytteprosessen; og, til slutt, i selve databasen.

 På klienten, kaller programmet databasen referansene

 Etter kommunikasjon forespørsel fra en klient for å komme til databaseserveren vert, er det gått over til lytteren. Databasen lytteren er en egen Oracle programvare prosess på databasetjeneren som lytter etter innkommende forespørsler på den definerte OracleNet port. Når han får en forespørsel, identifiserer lytteren databaseforekomsten er beregnet for forespørselen og oppretter en forbindelse til databaseforekomsten.

 På serveren, som gjør at lytteren bruk av den, lytteren trinn fra bildet, og tillater kommunikasjon mellom databasen og klienten. Hver klient sesjon har en dedikert server prosess på serversiden. Innenfor disse dedikert server prosess, brukerens session kode kjøres. Dette representerer strømmen av kommunikasjon.

 Klienten omfatter klientapplikasjon, og en lytter prosess er konfigurert ved hjelp av

 Hvordan sette opp

 Du trenger adressen eller plasseringen av databasen du prøver å gi tilkobling. Denne informasjonen blir ofte lagret i den, som finnes på klienten som lar deg koble fra.

 Merk at denne "klienten" kan være en brukers arbeidsstasjon, en web-applikasjonsserver, eller til en annen database server.

 Her er et eksempel:

 dev12c =
 )
 )
 )
 DB01 =
 )
 )
 )

 Dette bestemte en for dev12c og en DB01. Når du kobler til en database eksempel, du faktisk gi TNS alias. TNS alias kan være hvilket som helst navn. Denne fleksibiliteten betyr at du har en generisk kallenavn og ikke hardcode navnet på databasen.

 Under HOST du enten DNS-vertsnavn eller IP-adressen til serveren som definerer, for eksempel, inneholder databasen. Igjen, prøv å unngå hardkodede verdier som IP-adresse og DNS-navn som skal brukes, hvis det er mulig.

 PORT er den porten på serversiden lytteren prosessen lytter på. Det er også navnet på porten du kobler over nettverket til din OracleNet trafikken.

 SERVICE_NAME navn Tjenesten av databaseforekomsten som du prøver å koble til. Du kan også bruke SID, selv om Oracle har vært fremme bruken av SERVICE_NAME sted.

 Den, og du kan redigere den for hånd. Når du har gjort endringer, er det ikke nødvendig å starte databasen eller lytteren.

 Hvordan teste tilkoblingen til Oracle 12c

 Den beste måten å teste en tilkobling er via programmet, men det er ikke alltid mulig. Fortrinnsvis er du på klienten tier og faktisk gå gjennom den samme nettverksbanen som de klientprogrammer

 For å utføre en prøveuttak, gjør du følgende for å finne ut om du kan koble til databaseforekomsten:

  •  Gå til klienten lag.
  •  Se om Oracle klient programvare, for eksempel SQL * Plus og
  •  Utfører en sqlplus brukernavn tns_alias som sqlplus mwhalen dev12c.
  •  Skriv inn passord for å koble til databasen.

 Ved hjelp av den tnsping verktøyet er en enda raskere metode som krever et passord. Dette verktøyet kobles til nettverket via lytteren og bringer et håndtrykk. Deretter tilkoblingen slutter og rapporterer resultatene du ser her:

 $ Tnsping dev12c
 TNS Ping Utility for Linux: Versjon 12.1.0.1.0 - Produksjonen på 19 mai 2013 12:20:07
 Copyright 1997, 2013 Oracle. Alle rettigheter reservert.
 Brukte parameterfiler:
 /u01/app/oracle/product/12.1.0/dbhome_1/network/admin/
 Brukte tnsnames adapter for å løse alias
 Prøver touch)))
 OK

 Testingen av forbindelser, en god autentisering skritt for DBA. Hvis det oppstår problemer, det kan du ta dem først i stedet for å stole på brukerne for å varsle dem senere.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha