Kokain forårsaker depresjon

Kokain forårsaker depresjon

Kokainbrukere økt følsomhet for negative følelser, og effekt som vedvarer selv når du har sluttet å røyke oppstår. Dette er funnene i en studie publisert i tidsskriftet Addiction Biology har analysert fMRI teknikker effekten av dette stoffet på ulike områder av hjernen.
Forskere fra universitetene i Granada og CEU Cardenal Herrera, sammenlignet hjerne reaksjoner på bilder relatert til negative følelser inn i to grupper: Den første består av kokainavhengige som hadde gått femten dager med avholdenhet, og den andre består av mennesker nonusers. Forskerne noterte en rekke endringer i ulike regioner av prefrontal cortex som er involvert i kontroll av atferd, og endringer i tilkobling av disse områdene med andre ladet med følelser behandling, for eksempel det limbiske system, anterior thalamus eller amygdala.
Disse effekter er assosiert med kokain øket tendens av depresjon og stress, og mangel på kontroll til negative emosjonelle tilstander som sinne eller frustrasjon. Ifølge forskere, er identifisering av hjerneområder involvert i disse prosessene nøkkelen til å behandle folk som velger å slutte kokain.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha