Krise reduserte utslipp av karbondioksid

Krise reduserte utslipp av karbondioksid
En studie av klimaeksperter Global Carbon Project og publisert av tidsskriftet Nature Geoscience viser at utslippene av karbondioksid fra forbrenning av fossile brensler vil øke med mer enn 3% i 2010 dersom den økonomiske veksten prognose på 4,8 % er bekreftet.
Analysen viser også at det i 2009 CO2-utslippene opplevde en nedgang på 1,3% fra året før, til 30,800 millioner tonn. Men denne reduksjonen var lavere enn forventet fordi de store fremvoksende økonomier som Kina og India, økte til tross for finanskrisen. Kina og befestet sin posisjon som verdens største emitter av CO2 fra bruk av fossilt brensel, mens USA fortsatt på andre plass med 17% av totalen.
 Fossilt brensel er ansvarlig for 88% av de globale utslippene av CO2, den viktigste klimagassen, hvis akkumulering i atmosfæren anses ansvarlige for klimaendringene. I 2009 CO2-konsentrasjonen nådd 387 deler per million. Eksperter anslår at for å unngå global oppvarming mer enn 2 grader Celsius, er det nødvendig å holde seg under den linje på 450 ppm.
 Den nye studien er publisert en uke før starten av FNs konferanse om klima i Cancun, holdt fra 29 november til 10 desember og håper å overvinne svikt i København grunnlegge en effektiv politikk for å bekjempe klimaendringer .
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha