Kusma Infeksjon Årsaker: Hvordan er kusma Spread og overføres

Årsaker til Kusma Sykdom

Kusma er en sykdom forårsaket av et virus. Det er preget av hevelse av spyttkjertlene som kan være svært smertefullt. Den inflammasjon kan også observeres i andre deler av kroppen, inkludert testikler hos menn. Unge menn og gutter som kontrakts kusma har en høy sannsynlighet for å ha fertilitetsproblemer senere i livet.

Vaksiner For Kusma

Vaksiner mot kusma har allerede blitt utviklet og forbedret, slik at kusma ikke bør være noe problem lenger. Likevel, det er de områdene som ikke har tilgang til denne vaksinen ennå, slik at folk som bor der fortsatt har en høy risiko for å utvikle kusma.  Faktisk er det sykdom fortsatt betraktet som et alvorlig problem i mange tredje verden.

Hvordan Kusma er spredt

  • Kusma er i utgangspunktet forårsaket av kusmavirus og er spredt gjennom en persons spytt. Når en person inhalerer dråper i luften som var enten nøs eller hostet ut av en infisert person, kan han eller hun utvikle symptomer som er forbundet med kusma.
  • Med mindre en person er vaksinert, kysse en person med sykdom er sikker på å gi sykdom til ham eller henne. Kusma overføres ved hjelp av en infisert person spytt og kyssing er en sikker måte å direkte komme i kontakt med en annen persons spytt.
  • Pasienten kanskje vanskelig for å se om en person har kusma siden ikke alle mennesker utvikler symptomer som peker til denne sykdom. Pasienten kan få denne sykdommen ved å kysse en gutt eller en annen person som har viruset. Personen kan også få dette hvis han eller hun drikker av samme glass som denne personen eller inhalerer luft der denne personen har nøs ut eller hostet ut viruset.
  • Tidspunktet for når en person kan få kusma fra en operatør strekker seg langt utover eller før tiden når personen viser symptomer på sykdom. Således kan pasienten få kusma fra en person ni dager etter at han eller hun har symptomer eller en uke før symptomer på sykdom faktisk vil begynne å vise seg.
  • For å få til å hindre spredning av sykdommen, er det best å huske at pasienten kan smitte andre i så tidlig som seks dager før og så sent som 9 dager etter utbruddet av sykdommen.

Behandling Kusma

Det er egentlig ingen spesifikk behandling for kusma. Men det er ikke mye å bekymre seg som det er en selvbegrensende infeksjon. Det betyr at den vil klare seg på egen hånd selv uten innblanding.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha