Les fiction-romaner bedre sosiale ferdigheter

Les fiction-romaner bedre sosiale ferdigheter

En amerikansk studie publisert i tidsskriftet Science viser at lese litterære fiksjon forbedre sosiale ferdigheter. Ifølge studien, er forskjellen at denne type litteratur for å sette pris på verden fra andre synspunkter og identifisere seg med karakterene, som virker positivt for utviklingen av sosiale ferdigheter.
 Under rettssaken, forskere delt deltakerne inn i tre grupper. En av dem fikk en tekst av fiksjon, en annen av sakprosa og sist ingen lesing. Forskerne valgte verker av tildelingene de hadde fått. "Vi har brukt ulike typer tekster", forklarer David Comer Kidd, en av studiens forfattere, fortalte SINC byrå. "Vi valgte utdrag fra de første kapitlene av noen bøker som var finalister til den nasjonale Awards roman eller bestselger på Amazon, og noen noveller fra samlingen av vinnerne Henry Prize i 2012," legger han til.
 De sakkyndige har gjort tre påfølgende tester, basert på teorien om sinnet, reflekterer i hvilken grad en person er i stand til å oppfatte følelser og andres tanker. Denne modellen har to komponenter, kognitiv og andre følelsesmessige delen. "Den kognitive Tom viser til vår evne til å gjenkjenne hva andre mennesker tenker og føler om verden rundt dem," sier Comer. Affektive innebærer vurdering av følelser.
 To av studiene bestemt at kognitiv utvikling av sosiale ferdigheter i deltakerne. En test er øyet av Baron-Cohen, som ber fag å beskrive følelsene til den personen som har blikket vises i et fotografi. Den andre er et bevis på gjenkjennelse av ansiktsuttrykk, lik den ovennevnte, men i dette tilfellet er bildene viser et fullstendig ansikt.
 Endelig forskerne brukt testen Yoni, også brukes til å anslå kapasiteten for emosjonell empati av deltakerne, som krever fradrag for tanker og følelser av en karakter med minimal visuelle og skriftlige ledetråder. Den mest viktig funn er at en enkel lesning av litteratur kort fiksjon medfører en umiddelbar økning i resultatene av TDM-test. Og effekten var like opplagt i folket som allerede var kjent med slike tekster, og de som ikke er vant til å lese dem.
 Ifølge forfatterne, folk som leser litterær fiksjon måle andres følelser mer nøyaktig i forhold til å lese non-fiction, populær skjønnlitteratur, eller ikke i det hele tatt. "Det er fiksjon som forbedrer ytelsen i TDM fordi leserne bør være fullt involvert i teksten," sier Comer. Mens science fiction eller romaner "pleier å tilby etablerte karakterer og situasjoner", den fiktive romanen "presenterer en utfordring til de overbevisning av lesere og tvinger dem til å trenge inn i hodet av tegnene", sier forskeren.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha