Lesing vane i barndommen og omgjengelig barn trygg måte

En to år gammel forteller sin mor: "Mamma, jeg vil lese!" Det høres kanskje dumt, hvis ikke ennå vet alle vokalene og mye mindre konsonanter. Men lesing er at snakker ikke alltid forholde seg til bokstaver. Ifølge Claudia Rodriguez, nestleder Fundalectura opplæring, kommunikasjon fra livmoren, vuggesanger, hvisker navnet selv før fødselen, og bildene er andre måter å lese om i verden.

"I alle aldre, er lesing et kjøretøy for kommunikasjon som favoriserer vern av språk og samhandling med andre barn, fordi de kognitivt genererer tillit og forbereder dem for vellykket læring", sier Rodriguez. Diego Ramirez, arrangøren av barnet og familien leselist bibliotek Tintal, sosiolog og artist, er viktig "når du leser for å gjøre barnet forstår at boken kunne også blitt et spill. Derfra bør du velge etter alder. "

Hvordan velger jeg?

1. For de små, foretrekker bøker med tegninger og illustrasjoner som fanger din oppmerksomhet. Selv i denne alderen ikke kan lese ennå, sin visuelle evne tillater dem å gjøre et første oral lesning av bilder og tekst knyttet til situasjoner, gjenstander og mennesker i sin tidlige miljø.

2. Når du lærer å lese, spørre barnet ditt, nevø eller bror hva er dens hovedtemaer. Når de er identifisert, finne en bok i et enkelt språk, med vilkår at barnet kan forstå korte og illustrerende, for å fremme en vane å lese.

3. Barn som ikke liker å lese, la dem forstå at lesing er ikke bare bra for skolen, men for livet. Ideen er ikke å konkurrere med lesing TV eller datamaskin. Verken tar det som

Innenfor rammen av den internasjonale bokmessen, Kulturdepartementet presenterte sin National Literacy Plan, for barn 0-6 år og utvikle X National Congress of Reading eksperter i barnelitteraturen.

Tatt fra:

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha