Lite søvn, dårlig eller syke deshoras predisponerer oss

Lite søvn, dårlig eller syke deshoras predisponerer oss
Forskere fra School of Medicine ved Yale University har funnet ut at suksessen av kroppens immunsystem når du må kjempe en døgnsyklus avhenger av sin 24 timers sykdom, det vil si, den biologiske klokken. Og derfor, på visse tider av dagen er vi mer utsatt for angrep fra virus og bakterier.
 "Folk vet intuitivt at når endre sine søvnmønster, for eksempel fordi de våkner opp ved midnatt, eller de være oppe sent, de er mer sannsynlig å bli syk", sier Erol Fikring, epidemiolog og medforfatter av studien publisert i tidsskriftet immunitet.
 I eksperimentene viste de at, i mus, styrer den biologiske klokke aktivitetsnivået for et gen av immunsystemet som reagerer på tilstedeværelse av virus og bakterier. Når dette genet er uttrykt mer, bedre vender mot kroppen for infeksjoner. Og hvis en vaksine gis ved tidspunktet for maksimal aktivitet av TLR9, er immunisering også mye mer effektiv.
 Ifølge Fikrig av resultatene viser som forstyrrer vår normale tidsplan, og dermed endrer døgnrytme, for eksempel ved å sende en søvnløs natt, gjør oss mer sårbare for invaderende virus og bakterier. Og jetlag som oppstår når vi reiser over flere tidssoner, også predisponerer oss for å få influensa, forkjølelse og andre infeksjoner.
 Videre analysere hva er de "topper" av genaktivitet i løpet av dagen i ulike individer kan føre til terapeutiske strategier utviklet for å optimalisere immunrespons og beskytte pasientene når de er mest sårbare. For nå er det kjent at infeksjoner er mer alvorlig 2:00 til 6:00 og dødelighet risikoen er større, spesielt i intensivavdelinger på sykehus. Unngå kunstig lys til å respektere søvnen til pasientene i disse enhetene, og eliminere støy på bestemte tider, kan de unngå mange komplikasjoner, avslutter Fikring.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha