Løste mysteriet med den lyseste supernova

Løste mysteriet med den lyseste supernova

Oppdagelsen av en strålende supernova igjen gapende til de vitenskapelige miljøene i fjor. Nå et team av forskere fra University of Tokyo har forklart at det som ga ham så mye at supernova lysstyrke var tilstedeværelsen av en nærliggende galakse som fungerte som et "forstørrelsesglass" eller gravitasjonslinse.

Å løse dette mysteriet, som har blitt publisert i tidsskriftet Science, ser det ut til å avslutte striden fra de lyseste stjerneeksplosjon i sitt slag, som de kom til å skinne 30 ganger mer enn forventet. I begynnelsen var de to hypoteser som fikk styrke: første, at det var en ny type supernova sett glans; andre, at det var noe som fungerer som et forstørrelsesglass som gir en ekstra lysstyrke, en hypotese som har vist sann.

"Vi tror den eksepsjonelle lysstyrken på supernova er generert av en tilhørende linse, men vi hadde ingen direkte bevis for deres tilstedeværelse, så forklaringen virket som krevde litt magi," sier Robert Quimby, hovedforfatter av studien.


Forskerne mistanke om at mellom objekt ville ha til å gå dit, og selv om supernova hadde falmet, så for å bekrefte sin eksistens de brukte spektroskopiske data levert av Keck-I teleskopet på Hawaii for å analysere galakser nær supernova. Sagt og gjort. Dataene avslørte to sett med emisjonslinjer i spekteret, slik de sakkyndige konkluderte med at det var en galakse rett foran, i passende avstand for å forsterke lyset fra supernovaen som forårsaket en slik oppsikt.

(0)
(0)
Tags
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha