Matvarer som fyller deg opp og hjelpe med vektkontroll: Grønnsaker

Matvarer som fyller deg opp og hjelpe med vektkontroll: Grønnsaker

Metthetsfølelse er den følelsen vi opplever når sult går unna, det er følelsen som tillater oss å kulminere et inntak og bestemmer tiden mellom ett måltid og en annen. I dag begynner vi en serie artikler vil vite matvarer som fyller deg opp og dermed bidra til å kontrollere vekten.

Vi begynner med en av de matvarene som produserer mer metthetsfølelse: Grønnsaker i alle dens varianter, fra korn, bønner og kikerter med linser, erter eller en annen, fordi de er høy i fiber, vegetabilsk protein og dets lav-indeks karbohydrater glykemisk, er de blant de mest satiating matvarer.

Ifølge en studie publisert i tidsskriftet Obesity, spise et måltid av grønnsaker økte med 31% metthetsfølelse, bidrar til å kontrollere volumet på hva vi spiser, og derfor lettere å kontrollere kaloriinntaket og dermed kroppsvekt.

Det er også blitt vist at når spiser grønnsaker glykemisk respons er minst 45% lavere enn når de svelges andre kilder for karbohydrater, slik at den kan bestemme fraværet av sult er forlenget i tid.

De fleste studier tyder på at etter at jo høyere forbruk av metthet pulser er større ved omtrent 2 til 4 timer etter et måltid, som sikkert er forbundet med en bedre kontroll av forbruksnivåer og en overlegen evne til å kontrollere kroppsvekt.

Så spiser minst en porsjon grønnsaker tre ganger i uken kan være lurt å kontrollere hva du spiser bedre kosthold, inkludert mat som er god og tillater bedre styring av kroppsvekt.

Grønnsaker også ikke bare å øke metthetsfølelse, er ideelt for de som ønsker å gå ned i vekt.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha