Med alderen har vi flere ord 'på tuppen av tungen'?

Med alderen har vi flere ord 'på tuppen av tungen'?

Den kjente fenomen "på tuppen av tungen" innebærer å ha følelsen av å vite noe, vet det, men samtidig ikke klarer å få tilgang til det. Noen studier har rapportert at slike ubehagelige situasjoner er mer vanlig hos eldre mennesker, selv til stede i oss alle en gang. Hvem har ikke hatt opplevelsen av å vite navnet på en berømt skuespiller, men kunne ikke si fordi du ikke bare "out of memory"? Det verste er når de starter ut navnene på andre skuespillere ... alt du trenger for å si det mildt.

Dette fenomenet blir studert av mange psykologer, inkludert de David Facal og en gruppe forskere fra Universitetet i Santiago de Compostela. Dette teamet gjennomført en undersøkelse med 133 mennesker i ulike aldersgrupper for å se om dette fenomenet har et ord "på tuppen av tungen 'forekommer hyppigst hos eldre mennesker, og hva er dens forhold til andre kognitive evner .

I studien hundre definisjoner for deltakerne bør fortelle deres tilsvarende hundre ord ble funnet. Disse ordene, ikke veldig ofte brukt, ble klassifisert i abstrakte eller konkrete felles navn, stedsnavn eller kjente mennesker, og til slutt verb og adjektiver. De ble spurt først om de kan si eller ikke visste ordet for definisjonen, så det burde fortelle høyt. Når kunnskap uten ekspresjon ga ordet ble tatt som eksistensen av fenomenet "tuppen av tungen. '

Resultatene fra eksperimentet viste, kort sagt, at frekvensen med hvilken den forstand er "på tuppen av tungen 'er positivt assosiert med alder. I tillegg, eldre også utført verre på arbeidsminne og en lavere hastighet i bearbeiding av informasjon er innhentet. Interessant, observerte vi at frekvensen av fenomenet "på tuppen av tungen 'økte høyere treghet i bearbeiding av informasjon i andre tester.

Litt etter litt han definert av forholdet mellom variabler som alder, hukommelse og tilgang til vokabular. Dette vil foreslå strategier og effektive metoder for opplæring.

Marisa Fernandez, Senior nevropsykolog, Unobrain

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha