Minstelønn lover for ideelle organisasjoner

 I USA, etablerer Fair Labor Standards Act krav til minstelønn for arbeidere og bedrifter. LSF ikke spesifikt fritatt non-profit organisasjoner av lover om minstelønn, men noen non-profit organisasjoner kan søke om fritak dersom de oppfyller bestemte krav.

 Arbeidstakere som omfattes av FLSA

 De FLSA minstelønn krav gjelder for alle non-profit eller del av en non-profit som er en "business" under loven. En "business" er en bedrift eller organisasjon som engasjerer seg i interstate commerce, eller en del av en organisasjon som engasjerer seg i interstate commerce. For eksempel, hvis en non-profit stiftelse markedsfører sine tjenester ved å selge t-skjorter på nasjonalt nivå, er ansatte som arbeider med salg, levering eller forvaltning av T-skjorte for organisasjonen engasjert i en "business" og skal betales minstelønn eller mer som kreves av FLSA.

 Aktivitetene som omfattes av FLSA

 I tillegg til alle "business" aktiviteter, må en non-profit organisasjon oppfyller minstekravene i FLSA lønn hvis et sykehus; et hjem for omsorg for eldre, syke eller funksjonshemmede; en spesiell skole for funksjonshemmede eller begavede barn; eller en barneskole, videregående skole eller høyere utdanningsinstitusjon.

 Frivillige og LSF

 Hvis en person som arbeider for et nonprofit er en "ansatt" eller "frivillig" påvirker hvis nonprofit må oppfylle krav til minstelønn i forhold til den personen. Selv FLSA ikke definerer "ansatt", US Department of Labor sa at folk som donerer sin tid til oppdraget av nonprofit, uten betaling eller kompensasjon, er "frivillig" og ikke innenfor minstelønn kravet FLSA.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha