Mislykkede spådommer: hvorfor ekspertene er galt?

Mislykkede spådommer: hvorfor ekspertene er galt?

Begynn å se grønne skudd "; "Er krigen til slutt på alle kriger"; "Konflikt med Sovjetunionen er så sikkert som noe i denne verden" ... Gjennom historien har eksperter spådd hva som venter oss og oss vanlige dødelige, har vi hørt med ærbødighet. Problemet er at hvis vi ser nøye, finner vi at nesten alle har sviktet som en pistol show. Ingen av de store hendelsene i de siste hundre år, om kriger, kriser og radikale endringer i politikken i et land, har blitt gitt av en ekspert-kommentator.

Økonomi, for eksempel, er en hengemyr av kvikksand. Likevel vil verdipapir rådgivere, ratingbyråer og andre eksperter ikke krympe og fortsette å lansere sine prognoser som en som kaster terningen i Las Vegas; vite at, som skjer med de visjonære og deres ønsker for nyttårsaften, ingen vil sjekke Tolv måneder senere.

For eksempel det amerikanske magasinet Business Week i desember 2007 å satse 54 ledende analytikere for det kommende året: alle var enige om at den amerikanske økonomien inn i resesjon, og at 2008 ville være "jevn, hvis sjetteplass ". Men det mest overraskende ting var ikke at de ikke visste hvor vinden blåste, men senere samme år magasinet forferdelig igjen spurte de samme ekspertene på 2009 ... og i redaksjonen for tidsskriftet Det ikke engang streifet dem til å reflektere over den forrige fiasko!

Krisene følge en enkel regel: Hvis en økonom advarer mot, vil det ikke skje, men når det er enighet om at ting skal gå bra, holde på stolen. I 1987 boken The Great Depression 1990, økonomen Ravi Batra, var blant bestselgerne i USA. Og overvinne katastrofen ikke lære. Samme år, Jacques Attali, tidligere rådgiver for franske presidenten François Mitterrand, publisert Millennium, der han kunngjorde store endringer for 2000. Ifølge Attali, USA. UU. og Sovjetunionen ville miste sin supermakt status å bli erstattet av Europa og Japan, mens Kina og India vil ha det vanskelig å overvinne sin fattigdom. Bare et mirakel oppnådd i det globale styret sette disse to landene. Ingen kommentarer.

Verken nobelprisvinnere i økonomi er trygge fra forlegenhet. I 1997, da de østasiatiske landene ble klemt av en enorm krise, spaltist for The New York Times i 2008 og Nobel Paul Krugman advart: hvis batteriene ikke er satt, vil møte en dyster scenario. Krugman løsning? Streng kontroll av valuta. Ingen ignorerte ham og vendte tilbake til økonomisk Olimpo Asia i mindre enn to år.

Og hva med Irving Fisher da, før en gruppe bekymrede investorer, sa den 17. oktober 1929 "Aksjemarkedet vil fortsatt være en god avtale; i hvert fall i de kommende månedene. " Vi vet alle hva som skjedde den neste uken. Eller de legendariske John Maynard Keynes: "Det vil være alvorlige konsekvenser i Storbritannia for hva som har skjedd på Wall Street." Snart sank Storbritannia i den store depresjonen.

Mer informasjon om den mislykkede spådommer artikkel skrevet av Michelangelo Sabadell. Du kan lese nummer 412 svært interessant.

Hvis du ønsker å få denne saken, be om et abonnement eller laste det ned via iPad app i App Store. Du kan også kjøpe den fra Zinio eller Kiosk og mer.

Og hvis du ønsker å motta hver måned bladet veldig interessant i postkassen din, går våre plass abonnementer.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha