Mot oksidering, nøtter eller frukt ¿?

Mot oksidering, nøtter eller frukt ¿?

Å spise en håndfull nøtter gir mer antioksidanter enn den daglige servering av frukt og grønnsaker, sier forfatterne av en studie fra University of Scranton som har sammenlignet mengden av disse stoffene som finnes i ni typer tørket frukt og stekt.


Funnene, som er publisert i tidsskriftet Food and Function, indikerer at valnøtter har dobbelt så polyfenoler, en type antioksidant utbredt i planteriket, enn andre nøtter. Disse forbindelsene handle direkte på "dårlige kolesterolet" eller LDL slik at beskytte hjertet og hindre åreforkalkning. Studien også analysert forbruket av nøtter i USA og Europa, noe som indikerer at om lag åtte prosent av antioksidanter som en voksen inkludert i ditt daglige kosthold kommer fra nøtter.


Forfatterne viser at disse dataene ikke bør gjøres for å senke forbruket av frukt og grønnsaker i kostholdet til forbrukerne, men hva de bør gjøre er å legge nøtter til det. "Det er en kilde til fiber, med høy kvalitet protein, en utmerket kilde til alfa-linolensyre og har også høy antioksidant effekt" sier de.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha