Multippel sklerose og depresjon

 Depresjon er vanlig ved multippel sklerose - signifikant oftere, faktisk, enn i befolkningen generelt eller de med andre kroniske sykdommer. Mer enn 50 prosent av personer med MS vil ha en depressiv episode en gang i løpet av sykdommen.

 Depresjon er vanligvis uavhengig av tiden siden diagnose eller uføregrad. Med andre ord, kan det hindre angrep av sykdom hos personer med liten eller ingen uførhet. Så det er ikke bare et svar på utfordringene ved å leve med en kronisk, uforutsigbar sykdom; Det er også et symptom av sykdommen i seg selv.

 Hva mener vi med depresjon? Mange bruker begrepet så ofte og så tilfeldig i hverdagslige samtaler - "Jeg er så deprimert", "Dette arbeidet er virkelig deprimerende", eller "Denne boken er så deprimerende" - at de har en tendens til å miste av syne hva en depresjon egentlig å tape.

 Vi snakker ikke om å ha en ned dag eller føler motet eller blå på en elendig date, en skuffelse på jobb, sette på noen få pounds, eller til og med en kronisk sykdom. Det vi snakker om er en alvorlig medisinsk tilstand, kjent som klinisk depresjon eller alvorlig depresjon, noe som kan påvirke din helse og velvære implikasjoner.

 Mennesker som er deprimerte bære en ekstra, unødvendig følelsesmessig stress. De kan ikke nyte livet, går med andre, eller delta aktivt i sin egen omsorg. Og, de er vanskelig å leve med. Som om ikke det var nok, vet vi at depresjon kan gjøre andre symptomer føler verre - faktisk kan gjøre depresjon omtrent alt føler seg verre.

 Depresjon kan også påvirke kognisjon, med sikte på å gjøre det enda vanskeligere for mennesker med kognitive problemer til viktige spørsmål eller tenke klart, glemmer ting, og å fokusere sin oppmerksomhet, uten å bli distrahert. Så få hjelp for depresjon er en viktig del av å ta ansvar for ditt liv og dine MS.

 Alvorlig, ubehandlet depresjon kan føre til døden. Studier viser at antall selvmord i MS er betydelig høyere enn i den generelle befolkningen. Faktisk er det en viktig dødsårsak i MS etter kreft, hjertesykdommer og slag.

 Selv om det synes klart at depresjon er like mye et symptom på MS som et svar på det, er den eksakte årsaken til depresjon ikke kjent. Forskere har endringer i hjernen og immunforsvar av MS deprimert enn de som er hos personer med MS som ikke er funnet deprimert.

 Vi vil også nevne her at enkelte legemidler i dag brukes til å behandle MS kan øke risikoen for depresjon eller forverre eksisterende depresjon hos noen mennesker. For eksempel, disse stoffene har potensialet til å påvirke humøret:

  •  Kortikosteroider: Når du tar høye doser av disse legemidlene behandle et MS-anfall, noen mennesker føler energisk - nesten svimmel - men så å finne seg selv i en ekte funk når de kvitte seg med dem. Hvis du er foreskrevet en historie med depresjon, sørg for at legen er klar over dette når kortikosteroider.
  •  Interferon narkotika: Disse stoffene, som er godkjent for å behandle relapsing former for MS, hver bærer en advarsel om depresjon. Men fordi depresjon er så vanlig i MS, erte ut forholdet mellom disse stoffene og humørsvingninger kan være svært vanskelig - en slags en handlevogn-og-hest problemet. Og det viser seg at folk flest - men ikke alle - som opplever depressive episoder mens du er på disse medikamentene har en historie med depresjon.

 Poenget er at merkingen av noen av disse stoffene inneholder en advarsel om depresjon, forårsaker noen pasienter og leger er tilbakeholdne med å bruke dem.

 Konsensus blant MS eksperter er at disse stoffene er svært trygt. Men hvis du har en historie med depresjon, vil du og legen din for å vurdere en av de andre godkjente sykdomsmodifiserende behandling. Og hvis du tar et interferon medisiner og oppleve en stor endring i humøret - med eller uten en historie med depresjon - snakk med legen din.

 Depresjon er en tilstand behandles, men det er problemer. De største utfordringene for behandling, til motvilje mot folk hjelpe henne og svikt i klinikere å diagnostisere nøyaktig og administrere aggressivt utseende.

 Folk liker ikke ideen om at MS kan skape kaos på sine følelser og sine kropper, og de er ofte skamfull for å diskutere det. Disse følelsene er absolutt forståelig, men de er ikke en god grunn til å frata deg av ressursene for å føle seg bedre og komme videre med livet ditt.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha