Musikken blir mindre originale

Musikken blir mindre originale

Sangene komponert i de senere år er mer som hverandre enn tidligere. Dette er fordi overgangene mellom grupper av notater har gått ned i løpet av de siste 55 årene, ifølge en studie publisert i vitenskapelige rapporter.
Forskerne, fra Institute of Artificial Intelligence Research, CSIC, analysert nesten en halv million sanger og overganger mellom grupper av notater som var mellom dem. "Disse musikalske parametere i sangene er som ordene i en tekst, og har lagt merke til at det er færre ulike ord," forklarer Joan Serra, en av forfatterne. Gitt en musikalsk notat, er det relativt enklere å forutsi hva som vil være den neste i en gjeldende sang.
I tillegg bruker dagens musikk mindre mangfold av klanger og er vanligvis utføres med de samme instrumentene. "I 60-tallet, for eksempel grupper som Pink Floyd eksperimentere med loudness mye mer nå," sier Serra. Videre, i de senere år har det økt indre volum på hvilke sanger er spilt inn. Dette volumet er uavhengig av hver bruker kan velge for senere avspilling.

En oppskrift for å lage låter

Disse resultatene gir, ifølge forskere, en teoretisk oppskrift på å skrive sanger som høres moderne og oppdatert. "De enkle akkordskifter, felles verktøy og sterk volum er ingrediensene i samtidsmusikken, gjør disse endringene på gamle sanger kan gjøre dem høres nytt."
Arbeidene analysert kommer fra en database ved University of Columbia. De tilhører forskjellige musikalske stilarter som rock, pop, hip hop, metall og elektronikk, og har blitt publisert mellom 1955 og 2010.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha