Nettverk Basics: OSI Data Link Layer

 The Open Systems Interconnection data link laget, er den laveste lag av mening gitt til biter som sendes over nettverket. Datakjedeprotokoll ta opp spørsmål som for eksempel størrelsen på hver pakke data som skal sendes, et middel til hver pakke slik at ita € ™ s leveres til mottakeren, og en måte noder sikker dona € ™ t prøve å overføre data samtidig.

 Datalinknivået og det enkle feildeteksjon og korreksjon, slik at de overførte data som tilsvarer de data som mottas. Hvis det oppstår en korrigerbar feil, må datalink standard angi hvordan noden å bli informert om feilen, slik at dataene som skal sendes på nytt.

 På Data Link lag har hver enhet i nettverket en adresse kjent som Media Access Control adresse eller MAC-adresse. Denne adressen er faktisk hardt fast i hver nettverksenhet av produsenten. MAC-adresser er unike; Ikke to nettverksenheter laget av noen produsent kan ha samme MAC adresse hvor som helst i verden.

 Du kan sjekke MAC-adressen for en computerâ € ™ s nettverkskort å se ved å åpne et kommandovindu og kjøre kommandoen ipconfig / all. I dette eksempelet, MAC-adressen til nettverkskortet A4 BA-DB-01-99-E8.


 To typer data link laget enheter er ofte brukt på nettverk broer og brytere. En bro er en intelligent repeater som er klar over MAC-adressene til nodene på begge sider av brua, og kan følgelig sende pakker. En bryter er en intelligent node som undersøker MAC-adressen som ankommer pakker for å finne ut hvilken port sendte pakken.

 En viktig funksjon av data link laget er å sikre at de to datamaskinene dona € ™ t prøve å sende pakker over nettverket samtidig. Hvis de gjør det, vil signalene kolliderer, og overføringen vil bli lemlestet.

 Ethernet oppnår denne bragden ved hjelp av en teknikk som kalles CSMA / CD, som står for Carrier Sense Multiple Access med dueller. Denne setningen er en munnfull, men hvis du får det fra hverandre bit for bit, vil youâ € ™ har en idé om hvordan det fungerer.

  •  Carrier Sense betyr at når en enhet ønsker å sende en pakke over nettverket media, lytter først for å se nettverks media eller noen andre allerede sender en pakke.
  •  Multiple Access betyr at ingenting hindrer to eller flere enheter forsøker å sende en melding samtidig. Jada, lytter hver enhet før sending. Men antar at to enheter for å lytte, hører ingenting, og deretter fortsette å sende sine pakker samtidig?
  •  Dueller betyr at etter en enhet sender en pakke, lytter nøye for å se om pakken kolliderer annen pakke. Dette er som å høre på skrikende bremser på fire-veis stopp. Hvis enheten hører skrikende bremser, en tilfeldig tid, og deretter prøve å vente med å sende pakken på nytt.

 CSMA / CD fungerer ganske bra for mindre nettverk. Etter et nettverk får ca 30 datamaskiner, men pakker begynner å kollidere som gale, og nettverket treg til en gjennomgang. Hvis dette skjer, må nettverket være delt i to eller flere separate deler som er noen ganger referert til som kollisjon domener.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha